Головна Новини Світ Великобританія Джонсон попередив західних партнерів про вибір між російським газом та Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Джонсон попередив західних партнерів про вибір між російським газом та Україною

Джонсон вважає, що Заходу доведеться обирати між російським газом та підтримкою України.

16 листопада 2021, 09:00
Поділіться публікацією:

Західні країни незабаром мають зробити непростий вибір – або російський газ, або безпеку і суверенітет України. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву зробив прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, пише "The Guardian", коментуючи концентрацію російських військ на українському кордоні.

Джонсон попередив західних партнерів про вибір між російським газом та Україною

Борис Джонсон. Фото: з відкритих джерел

За словами Бориса Джонсона, він сподівається, що незабаром західні партнери нарешті почнуть розуміти, що вони вже опинилися перед вибором, коли на одному боці суттєве збільшення російських вуглеводнів у нових величезних трубопроводах, а на іншому боці стабільність у Європі, права та свободи незалежної держави України.

При цьому глава уряду наголосив, що всі заяви щодо підтримки територіальної цілісності України продиктовані аж ніяк не бажанням нашкодити Росії, бо це велика країна.

Борис Джонсон припустив, що у Москви тепер з'явився дуже важливий механізм тиску на західні країни, який дуже залежить від російського трубопроводу, яким хитається газ до Європи. І коли західні держави спробують захистити Україну від російської агресії, то Путін може використати шантаж, коли перекриє газовий вентиль, вимагаючи від Заходу не втручатися.

Також глава британського уряду дорікнув самопроголошеному президентові Білорусі Олександру Лукашенку, який намагається створювати міграційну кризу, що дуже на руку Кремлю, провокуючи західні країни до нової конфронтації. Таке ставлення Мінська не залишиться без відповіді і западання країни запровадить нові санкції проти Білорусі та режиму, який при владі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Борис Джонсон попередив Путіна про важливість суверенітету України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини