Головна Новини Світ Великобританія Єлизавета II позбавила лицарських звань 70 осіб: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Єлизавета II позбавила лицарських звань 70 осіб: у чому причина

За весь період свого правління королева Британії Єлизавета II позбавила звань 186 підданих

7 квітня 2021, 09:35 comments1283
Поділіться публікацією:

За останні 10 років королева Британії Єлизавета II позбавила лицарських звань 70 осіб. Лише за минулий рік без привілеїв зосталося 9 людей. Видання The Times вважає такий показник рекордним.

Єлизавета II позбавила лицарських звань 70 осіб: у чому причина

Королева Британії Єлизавета II позбавила високих звань 70 осіб - чому. Фото: ria.ru

Проте чому королева приймає такі рішення? Виявляється, Єлизавета II позбавляє статусів людей, які звинувачені в насиллі та шахрайстві.

Відтак у 2020 році поважний статус та прихильність британської монаршої сім'ї втратили продюсер Харві Вайнштейн та Марк Роберт Адамс. Їх звинуватили в згвалтуваннях. Ще одна особистість — спійманий на шахрайстві фінансовий директор BT Ханіф Мохамед Лаланн.

Загалом за весь період свого правління Єлизавета II позбавила звань 186 осіб. Невелика частина цих осіб працювали на радянську розвідку. Серед них Кім Філбі, Ентоні Блант, і навіть колишні міністри Джон Профумо і Кріс Хьюн, а також Роберт Мугабе і Ніколає Чаушеску.

Як підкреслюють The Times, в більшості випадків британський кабінет міністрів та королівська сім'я не розголошують причини позбавлення статусів та привілеїв.

Нагадаємо, що нещодавно у палаці Єлизавети II виявили бомбу. За підозрою в підготовці теракту заарештували 39-річного чоловіка. Поліція Шотландії виявила підозрілий предмет, схожий на вибухівку, на території палацу Holyroodhouse в Единбурзі. Палац є офіційною резиденцією королеви Єлизавети II. Подробиці ситуації читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що королівські особи мають секретні імена, які використовуються британськими спецслужбами для забезпечення їх безпеки. Єлизавету II, наприклад, згідно з даними інсайдера, поліцейські при внутрішніх комунікаціях називають "Sharon" або при листуванні просто буквою "S". Чому їй дали саме таку назву та для чого це потрібно, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.thetimes.co.uk/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини