Головна Новини Світ Великобританія Єлизавета II скасувала сімейний обід перед Різдвом через штам Omicron
commentss НОВИНИ Всі новини

Єлизавета II скасувала сімейний обід перед Різдвом через штам Omicron

Королева-мати змушена скасувати традиційний різдвяний обід із членами королівської сім'ї

17 грудня 2021, 01:30
Поділіться публікацією:

Британська королева Єлизавета ІІ другий рік скасовує свій традиційний передріздвяний обід. Причина — поширення нового штаму "Omicron" та зростання кількості хворих на коронавірус у країні. Про це повідомляє міжнародне інформаційне агентство The Guardian. Королева-мати змушена скасувати традиційний різдвяний обід із членами королівської сім'ї через те, що зустріч членів її сім'ї в одному будинку "поставить під загрозу різдвяні свята для багатьох людей". Таке рішення вона вважає "правильним" та "завбачливим".

Єлизавета II скасувала сімейний обід перед Різдвом через штам Omicron

Єлизавета II (фото з відкритих джерел)

“Її величність із сумом заявила, що змушена скасувати традиційний різдвяний обід із членами королівської сім'ї. Королева вважає таке рішення "правильним", оскільки новий штам "Omicron" вирує по всій Британії", — йдеться у повідомленні.

А ось королівський палац відмовився коментувати рішення королеви, пояснюючи це тим, що мовляв, різдвяний обід – це приватний сімейний захід. Сімейний обід планувався наступного вівторка, 21 грудня, у Віндзорському замку. На ньому мають бути присутніми 50 членів королівської сім'ї. Вже багато років королева запрошує своїх дітей, онуків та правнуків приєднатися до неї у Букінгемському палаці, перш ніж вирушає на своє щорічне різдвяне перебування у Сандрінгемі. Цього року три з чотирьох нових онуків, Август, Лукас та Сієнна, мали бути присутніми. Герцог і герцогиня Сассекски, їхній син Арчі і дочка Лілібет, що народилася цього року, повинні були залишитися в США.

Нагадаємо, штам коронавірусу "Omicron" розмножується в бронхах приблизно в 70 разів активніше вихідної і Delta-версії COVID-19. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчить дослідження вчених Університету Гонконгу, пише видання "The Guardian". Вчені припускають, що саме в цьому і криється розгадка того, що штам "Omicron" вважається заразнішим, ніж попередні штами коронавірусу і тому швидше передається від хворої людини до здорової. При цьому вчені відзначають, що у легенях новий штам розмножується у 10 разів повільніше. Команда Університету Гонконгу вважає це індикатором менш тяжкого перебігу захворювання.

Вчені зазначають, що своїх висновків вони дійшли після аналізу зразків легеневої тканини, які взяли у пацієнтів під час оперативного втручання. Керівник дослідження доктор Майкл Чан Чивай вважає, що до цього дослідження потрібно підходити, враховуючи ряд важливих факторів, головний з яких полягає в тому, що у кожної людини свій імунітет, який і протистоїть вірусу, тому як зараження, так і саме перебіг хвороби може відбуватися по-різному.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини