Головна Новини Світ Великобританія Глава МЗС Британії розповів, чим обернеться успіх Путіна в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава МЗС Британії розповів, чим обернеться успіх Путіна в Україні

Девід Кемерон заявив, що майбутнє, в якому Путін досягне успіху в Україні, буде дуже небезпечним.

3 травня 2024, 17:24
Поділіться публікацією:

Для Європи виникне велика небезпека, якщо російський диктатор Володимир Путін зможе здобути перемогу у війні проти України. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю Sky News заявив міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон.

Глава МЗС Британії розповів, чим обернеться успіх Путіна в Україні

Глава МЗС Великобританії Девід Кемерон. Фото з відкритих джерел

Топ-дипломат зазначив, що Європа може зіткнутися із двома варіантами розвитку подій. В одному з них Україна зможе витіснити російських окупантів зі своєї території та забезпечити справедливий мир. За словами Кемерона, це є основою для процвітання Європи.

"Майбутнє, в якому Путін досягне успіху, а Україна буде відкинута назад, я вважаю дуже небезпечним", — додав міністр закордонних справ Британії.

Він уточнив, що Молдова і навіть такі країни НАТО, як Литва, Латвія та Естонія будуть стурбовані тим, що глава Кремля може звернути на них свою увагу наступного разу. А авторитарні режими в Ірані та Китаї пильно спостерігатимуть за розвитком подій.

"Я думаю, що ми знаходимося на абсолютно критичному переломному етапі у світових питаннях", — наголосив міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Росія готує хвилю "гібридних" атак проти Молдови перед виборами та референдумом, повідомляє британська розвідка. Очевидно, не без руки Кремля проросійське керівництво Грузії збиває країну з європейського шляху. Незважаючи на послаблення через війну проти України, путінський режим намагається також "качати" Африку, низка європейських країн, лобіює свої інтереси в США, судячи з явно проросійських заяв деяких конгресменів. Як збити з РФ імперську пиху і бажання перекроїти світ за своїм образом і подобою? Чи дозрів демократичний табір до того, що це необхідно робити якнайшвидше, поки офіційно не почалася Третя світова війна? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини