Головна Новини Світ Великобританія Хвиля загадкових крадіжок у Великій Британії: сліди ведуть до Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Хвиля загадкових крадіжок у Великій Британії: сліди ведуть до Росії

У Британії зросли крадіжки на 300%. Поліція та експерти пов'язують це з війною в Україні.

6 червня 2023, 15:05 comments1747
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну має наслідки у кожній частині Європи та світу, зокрема це стосується Великобританії. Британська поліція пов’язує нещодавнє збільшення крадіжок сільськогосподарської техніки з санкціями проти Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Хвиля загадкових крадіжок у Великій Британії: сліди ведуть до Росії

Сільськогосподарська техніка в Англії. Фото з відкритих джерел

Поліція Британії стверджує, що організовані злочинні угруповання доставляють машини та обладнання, викрадене з ферм по всій Великобританії, до Східної Європи. Крадіжки стрімко зростають, що можна пов’язати з руйнівними санкціями Заходу, запровадженими проти Росії.

Суперінтендант Ендрю Гаддлстон, який очолює Національний відділ Великобританії розповідає, що обладнання прямує до Росії.

"Якби ви запитали мене про мою професійну думку щодо країни, яка перебуває під санкціями, я б цілком професійно очікував, що чорний ринок на це відреагує. Це те, що роблять злочинці", — говорить Гаддлстон.

За словами Гаддлстона, крадіжки машин в Англії та Уельсі зросли на 300% у першому кварталі цього року. Місцевий фермер Іві Гантер назвав це "найгіршим, що він коли-небудь знав" та додав, що "це буквально схоже на пандемію, ніщо не є безпечним, де б ви не паркувались".

Страхова компанія NFU Mutual повідомила, що квітень став другим найгіршим місяцем за крадіжками сільськогосподарської техніки. Витрати компанії за перші чотири місяці 2023 року у порівнянні з аналогічним відрізком 2022 року подвоїлись та досягли 500 тис. фунтів стерлінгів.

"Ми очікуємо, що чорні ринки розвиватимуться по всьому світу для цілого ряду товарів – сільськогосподарських товарів, зброї, електроніки тощо через санкції та війну загалом", – сказала експертка з міжнародної організованої злочинності Ніколь Джексон.

Нагадаймо, що найбільші виробники сільськогосподарської техніки, включно з такими компаніями як John Deere та Lely припинили поставки своїх товарів до Росії та Білорусі. Також відомо, що російські війська здійснили рейди на заводи John Deere в Маріуполі минулого року та викрали обладнання на 5 млн доларів, яке згодом за допомогою GPS-сигналу було виявлено у Чечні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про найпопулярніші автомобілі, які найчастіше викрадають в Україні у 2023 році.

Також "Коментарі" писали, що експерт пояснив, чому за підривом Каховської ГЕС стоїть Росія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини