Головна Новини Світ Великобританія Картину Ван Гога в Лондоні облили томатним супом
commentss НОВИНИ Всі новини

Картину Ван Гога в Лондоні облили томатним супом

Полотно Ван Гога "Соняшники" не постраждало завдяки антивандальному склу.

14 жовтня 2022, 16:27
Поділіться публікацією:








У національній галереї Лондона екоактивістки з організації Just Stop Oil облили томатним супом картину Ван Гога "Соняшники". Про це повідомляє Sky News .

Картину Ван Гога в Лондоні облили томатним супом

Активистки облили супом картину Ван Гога. Фото: скріншот


Журналісти пишуть, що дві дівчини вилили вміст двох банок Heinz на знамениту картину 1888 року. Вартість витвору мистецтва оцінюється в 72,5 мільйонів фунтів стерлінгів.  


Після вчиненого активістки приклеїли по одній руці до стіни під картиною. Потім одна з дівчат закричала: "Що цінніше? Мистецтво чи життя? Це коштує більше ніж їжа? Чи варто більше, ніж справедливість?".


На кадрах, опублікованих у Мережі, видно, що після "перфомансу" дівчат у залі галереї почали долинати крики людей, які звали сек'юріті.  




В решті на місце прибули співробітники поліції. Правоохоронці повідомили, що дівчат було заарештовано за "злочинне заподіяння збитків та незаконне проникнення в приміщення".


Як за підсумком повідомили представники галереї, саме полотно картини Ван Гога через акцію не було пошкоджено — воно було закрите антивандальним склом. Проте незначні ушкодження зазнала рама.


"Соняшники" — це назва двох циклів картин Вінсента ван Гога. Перша серія була виконана в Парижі в 1887 році, вона присвячена квітам, які лежать. Друга серія виконана в наступному році в Арлі і зображує букет соняшників у вазі. Активістки облили супом картину другого циклу.


Видання "Коментарі" раніше повідомляло про те, що найбільшу у світі картину на полотні продали за рекордну суму на благодійному аукціоні в Дубаї. Вартість картини під назвою "Подорож людства" та площею понад 1,5 тис. кв. м становила майже 62 млн дол.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини