Головна Новини Світ Великобританія Королеві Єлизаветі ІІ стало гірше
commentss НОВИНИ Всі новини

Королеві Єлизаветі ІІ стало гірше

Монархиня перебуває під пильним наглядом лікарів

8 вересня 2022, 17:55 comments1063
Поділіться публікацією:

Лікарі стурбовані станом здоров’я британської королеви Єлизавети II та рекомендували залишити 96-річну правительку під медичним наглядом. Про це повідомив Букінгемський палац.

Королеві Єлизаветі ІІ стало гірше

Єлизавета ІІ Фото: з відкритих джерел

Королева, найдовше правлячий суверен Британії та найстаріший монарх у світі, яка з кінця минулого року страждає від того, що Букінгемський палац назвав "епізодичними проблемами з мобільністю".

Відтоді вона була змушена скоротити свої публічні виступи. В середу 7 вересня королева скасувала заплановану віртуальну зустріч із високопоставленими міністрами після того, як лікарі порадили їй відпочити.

Напередодні її було помічено під час призначення Ліз Трасс новим прем’єр-міністром країни у її шотландському будинку, замку Балморал.

"Після подальшого обстеження сьогодні вранці лікарі королеви стурбовані здоров’ям Її Величності та рекомендували їй залишатися під медичним наглядом. Королева, як і раніше, почувається комфортно в Балморалі", — йдеться в заяві палацу.

Як зазначає видання "Bloomberg", їхнє джерело в палаці повідомило, що безпосередніх членів родини про стан здоров’я поінформували та припустило, що монархиня, швидше за все, зазнала падіння.

Своєю чергою Ліз Трасс сказала, що вся країна глибоко стурбована цією новиною.

"Мої думки та думки людей у всьому Сполученому Королівстві зараз з її Величністю Королевою та її родиною", — повідомила прем’єр-міністр країни.

А ось Ліндсі Хойл, спікер Палати громад, перервав енергетичні дебати в парламенті, щоб сказати, що він надіслав найкращі побажання монархині.

Нагадаємо, що Єлизавета II найдовше править Великобританією і на початку цього року відсвяткувала свій платиновий ювілей, відзначаючи 70 років служби. Її чоловік Філіп, королівський консорт, який найдовше прослужив в історії, помер минулого року у віці 99 років.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що прем'єр-міністр Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії Ліз Трасс провела першу телефонну розмову з президентом України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини