Головна Новини Світ Великобританія Королеву Британії Єлизавету звинуватили в приховуванні статків
commentss НОВИНИ Всі новини

Королеву Британії Єлизавету звинуватили в приховуванні статків

У Букінгемському палаці спростовують звинувачення на адресу королеви

9 лютого 2021, 03:04
Поділіться публікацією:

Зі скандальною публікацією виступили The Guardian. На сторінках видання було опубліковано розслідування опублікувала розслідування, яке підтверджує факт лобіювання королевою змін в законодавстві, які дадуть можливість Єлизаветі приховати частину своїх статків.

Королеву Британії Єлизавету звинуватили в приховуванні статків

Королева Єлизавета II (фото з відкритих джерел)

Автори розслідування ґрунтуються на даних Національного архіву, де ними вивчалися відповідні документи.

У публікації йдеться, що в 1973 році приватний адвокат королеви чинив тиск на міністрів, і вони змінили закон, який зобов'язав би королеву розкрити громадськості інформацію про придбаних нею акціях приватних компаній. У законі передбачили норму, за якою уряд може робити винятки для певних інвесторів і тримати їх вкладення в таємниці ".

По-суті подібні зміни дозволяють королеві НЕ показувати свої фінансові потоки. У Букінгемському палаці спростовують звинувачення на адресу королеви. Представники монаршої сім'ї заявили, що процедура "королівської згоди" носить формальний характер і монарх дає свою згоду завжди, коли про нього просить уряд.

Нагадаємо, Єлизавета II візьме новообраного президента Америки Джозефа Байдена і інших світових лідерів в Букінгемському палаці перед самітом "великої сімки", який відбудеться в червні. Разом з королевою лідерів країн зустрічатимуть Принц Уельський, герцогиня Корнуелл, Герцог і Герцогиня Кембриджські. Майбутню зустріч називають "прийомом м'якої сили". Поки представники палацу не бажають коментувати цю інформацію і ділитися подробицями. Плани про проведення прийому в Великобританії були озвучені вже давно.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини