Головна Новини Світ Великобританія 10 тисяч українських солдатів закінчили військову підготовку у Великій Британії
commentss НОВИНИ Всі новини

10 тисяч українських солдатів закінчили військову підготовку у Великій Британії

Загалом в Сполученому Королівстві з моменту повномасштабного вторгнення пройшли підготову 20 тис. українських військових.

12 жовтня 2022, 22:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України, Велика Британія створила програму, за якою українські військові будуть навчатись та посилювати свої навички. 12 жовтня стало відомо, що 10 тис. українських солдатів закінчили військову підготовку і тепер готові захищати Україну. Про це повідомив інформаційний портал Visegrad 24 у своєму акаунті Twitter.

10 тисяч українських солдатів закінчили військову підготовку у Великій Британії

10 тисяч українських солдатів закінчили військову підготовку у Великій Британії. Фото з відкритих джерел

За повідомленням від Visegrad 24 з’ясувалось, що це вже друга група українських військових, які закінчили навчання у Сполученому Королівстві. З моменту повномасштабного вторгнення Росії в Британії пройшли підготову 20 тис. українських військових.

Військова програма Великобританії для українських військових є частиною зобов’язань для підтримки України проти Російської Федерації. Міністр оборони Бен Воллес вважає, що українські військові отримають досвід армії Британії та зможуть якісно захищати українські території та виборювати право на самостійне майбутнє.

На курсі українські захисники отримають різноманітні військові навички, серед яких базова підготовка, надання першої допомоги в польових умовах, тактика патрулювання, курс поводження зі зброєю та інші специфічні програми навчання.

Це вже не перша програма навчання військових між Україною та Сполученим Королівством, у період з 2015 по 2022 рік британці підготували 22 тис. українських воїнів в рамках операції ORBITAL.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що українські військові вирішили роздягнутись для фотосесії і таким чином зібрати гроші на зимову форму.

Також "Коментарі" писали про кількість танків, які залишились у Російській Федерації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини