Головна Новини Світ Великобританія 27 мігрантів загинули, намагаючись через Ла-Манш дістатися Британії
commentss НОВИНИ Всі новини

27 мігрантів загинули, намагаючись через Ла-Манш дістатися Британії

Ла-Манш – один із найбільш завантажених судноплавних шляхів у світі, тут сильні течії

26 листопада 2021, 02:00
Поділіться публікацією:

У протоці Ла-Манш загинули 27 мігрантів, які намагалися дістатися Великобританії. Про це повідомляє агентство Reuters. У середу британські та французькі офіційні особи обмінялися звинуваченнями з цього приводу. Ла-Манш – один із найбільш завантажених судноплавних шляхів у світі, тут сильні течії.

27 мігрантів загинули, намагаючись через Ла-Манш дістатися Британії

Мігранти - фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон сказав, що він був "шокований і вражений" загибеллю людей, і закликав Францію докласти максимум зусиль, щоб утримати людей від спроб переправи до Британії. За його словами, бандам торговців людьми "буквально сходить із рук вбивство".

Президент Еммануель Макрон сказав, що Великій Британії необхідно припинити політизувати це питання, а міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманін сказав, що на Велику Британію також має бути покладена відповідальність. Франція раніше заявила, що загинула 31 особа, але пізніше дані уточнили до 27 осіб.

Нагадаємо, молоді та агресивно налаштовані мігранти, які підтримують спецзасоби білоруських військових, штурмують пункт пропуску. Про це повідомляють Twitter-канали офіційних прессекретарів польських держустанов, а також опозиційний білоруський канал NEXTA. 16 листопада 1021 р. нелегальні мігранти намагаються прорватися на територію Польщі, використовуючи при цьому спецзасоби, металеві прути та каміння. Польські прикордонники утримують оборону у місцях нападів. NEXTA повідомляє, що мігранти ще 15 листопада вирушили з тимчасового табору. При цьому їх супроводжували білоруські силовики.

За оцінками журналістів, близько двох тисяч людей зібралися біля контроль-пропускного пункту (КПП) "Брузги", чекаючи на автобуси, якими, як їм було обіцяно, їх повезуть до Німеччини.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини