Головна Новини Світ Великобританія Лондон готовий до перекидання військових до Східної Європи: Джонсон зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Лондон готовий до перекидання військових до Східної Європи: Джонсон зробив заяву

Наступного тижня Великобританія запропонує НАТО "велике" розгортання військ

30 січня 2022, 09:05
Поділіться публікацією:

Наступний тиждень розпочнеться з того, що Великобританія виступить з ініціативою для союзників НАТО – направити додаткові сили до Європи, як відповідь на концентрацію російських військ до українського кордону. У Європу має бути перекинуто більше воєнного контингенту, а також зброї, військових кораблів та літаків. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон, пише "AFP".

Лондон готовий до перекидання військових до Східної Європи: Джонсон зробив заяву

Борис Джонсон. Фото: з відкритих джерел

Борис Джонсон зазначив, що він уже віддав команду збройним силам Великої Британії готується до висадки в Європі, щоб підтримати союзників по НАТО у разі російської агресії.

Пропозиція прем'єр-міністра Британії полягає у тому, щоб посилити військову присутність у Північних країнах та країнах Балтії. Лондон готовий подвоїти приблизно 1150 британських військовослужбовців, які зараз перебувають у країнах Східної Європи, а також провести відправку "оборонної зброї" до Естонії.

Джонсон сподівається, що такі дії мають стати чітким посланням до Москви, що в НАТО не готові миритися з загрозливими діями Росії. І ворожість РФ не зможе залякати союзників щодо НАТО.

Також глава британського уряду висловив думку, що якщо лідер росіян зупиниться на варіанті "кровопролиття і руйнування" в Україні, то це спричинить масштабну трагедію, яка охопить усю Європу. За словами Джонсона, Росія не має права за Україну вирішувати її майбутнє та нав'язувати їй, як жити далі.

Читайте також на порталі "Коментарі" – експерти розповіли про головні меседжі президента Зеленського, які він озвучив для західних ЗМІ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини