Головна Новини Світ Великобританія Мета вторгнення – "зміна режиму": Британія повідомила про плани ФСБ щодо українських міст
commentss НОВИНИ Всі новини

Мета вторгнення – "зміна режиму": Британія повідомила про плани ФСБ щодо українських міст

У Великій Британії вважають, що ФСБ доручили перевороти в українських містах

14 лютого 2022, 12:21 comments1973
Поділіться публікацією:

Британія вважає, що російська шпигунська служба ФСБ отримала завдання спробувати організувати перевороти у великих містах України одразу після будь-якого вторгнення Кремля. Про це повідомляє The Guardian.

Мета вторгнення – "зміна режиму": Британія повідомила про плани ФСБ щодо українських міст

Прапор Британії - фото з відкритих джерел

Мета полягає у тому, що у результаті атаки Росія спочатку завдасть удару по військовим цілям, а потім оточить столицю, і, можливо, інші великі міста, а диверсанти ФСБ, як очікується, спробують встановити проросійське керівництво.

Жодних конкретних доказів для виправдання двоетапного плану надано не було, проте Великобританія вважає його центральним сценарієм вторгнення, спрямованим на зміну режиму в Україні.

Про подібний багатоетапний план повідомив німецький таблоїд Bild на початку цього місяця на основі джерела іноземної секретної служби. Далі газета зазначала, що Росія намагатиметься тоді призначити прокремлівський парламент і зловити українських активістів і лідерів опозиції.

У відповідь речник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що Bild "перетнув усі можливі межі людської справжньої моралі й етики".

Українська розвідувальна служба й інші неодноразово наводили докази про втручання ФСБ у країну з початку війни з Росією у 2014 році.

Як повідомляли раніше "Коментарі", слуга народу Данило Гетманцев може виявитися причетним до ФСБ і знищення українського бізнесу. Данило Гетманцев, який очолює у Верховній Раді України податковий і митний комітет, потрапив у скандал. За даними журналістів, він може виявитися причетним не лише до діяльності російських спецслужб, а й до створення перешкод для українського бізнесу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини