Головна Новини Світ Великобританія Ми повинні об’єднатися, щоб протистояти агресорам: дипломати G7 обговорять питання безпеки України
commentss НОВИНИ Всі новини

Ми повинні об’єднатися, щоб протистояти агресорам: дипломати G7 обговорять питання безпеки України

Дипломати G7 в Ліверпулі обговорять питання безпеки України та ймовірного вторгнення Росії

11 грудня 2021, 17:53
Поділіться публікацією:

Дипломати з Великої Сімки в суботу зібралися на дводенну зустріч у Ліверпулі. У Великобританії зустріч називають "показом єдності проти глобальних агресорів". Про це пише АР.

Ми повинні об’єднатися, щоб протистояти агресорам: дипломати G7 обговорять питання безпеки України

У Ліверпулі зустрілися дипломати G7, фото з відкритих джерел

За словами міністра закордонних справ Великобританії Ліз Трасс, країни повинні захищатися від зростальних загроз із боку ворожих сил, щоб протистояти агресорам, які прагнуть обмежити межі свободи та демократії.

Трасс і Блінкен наголосили під час зустрічі, що вторгнення Росії буде стратегічною помилкою й потягне за собою серйозні наслідки. Країни G7 стурбовані нарощенням військових сил біля кордонів з Україною. Представники країн НАТО заявили, що у разі вторгнення будуть запроваджувати серйозні санкції щодо економіки Росії.

Трасс наголосила, що країнам Європи слід шукати альтернативу російському газу, щоб зберегти свою незалежність. Британія критикує  запуск "Північного потоку-2". З іншого боку, на ринку нерухомості Лондона відчутний вплив росіян, що купують там нерухомість. Трасс наполягає, що Британія готова розглянути нові економічні заходи для захисту своїх "основних цінностей".

Дипломати у Ліверпулі також планують обговорити затримку вакцинації світу від коронавірусу та китайський вплив в Індо-Тихоокеанському регіоні. Зміна клімату, напруженість на західних Балканах, в Афганістані та Північній Кореї також є на порядку денному зустрічі.

Британія прагне тіснішої співпраці з азійськими країнами в рамках "індо-тихоокеанського повороту" після виходу Великобританії з Європейського Союзу минулого року — як для збільшення торгівлі з Великобританією, так і як противаги домінування Китаю. G-7 запустила ініціативу "Побудуй кращий світ", щоб запропонувати країнам, що розвиваються, фінансування великих інфраструктурних проєктів як альтернативу грошам із Китаю.

Як повідомляв портал "Коментарі", Володимир Зеленський заявив, що Росія не буде продовжувати ескалацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини