Головна Новини Світ Великобританія Міністерка Великобританії заявила, що шокована звірствами окупантів у Бучі та інших містах
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністерка Великобританії заявила, що шокована звірствами окупантів у Бучі та інших містах

Докази злочинів росіян в Бучі, Ірпені, Гостомелі та інших містах і селах будуть передані до Міжнародного кримінального суду в Гаазі

3 квітня 2022, 12:00
Поділіться публікацією:

Міністерка закордонних справ Великобританії Ліз Трасс написала у своєму Twitter щодо кадрів звільненої Київської області. Чиновниця написала, що шокована звірствами російських окупантів у Бучі та інших містах України. За її словами, повідомлення про напади російських військ на невинних мирних жителів є огидними. Наразі Великобританія співпрацює з іншими країнами, щоб зібрати докази та передати для Міжнародного кримінального суду, щоб він проводив розслідування військових злочинів росії в Україні.

Міністерка Великобританії заявила, що шокована звірствами окупантів у Бучі та інших містах

Як виглядають міста після окупації, фото Генштаб ЗСУ

"Гостомель, Ірпінь.. другий день після відходу орків.. лічені люди, які не полишили свої домівки, починають виходити з підвалів! Багато трупів місцевих мешканців, закопчених орків, яких потроху їдять голодні собаки, та інші тварини які лишились в цьому пеклі.. Безліч понівечених авто, розбитої техніки та домівок! Війна має потворне обличчя!", — написав нардеп Жан Беленюк.

Екс-міністр Павло Клімкін заявив, що Україні треба направити до Міжнародного Суду в Гаазі вимогу до ООН щодо виключення росії зі складу Ради з прав людини.

"Після фото зі звільненої Бучі, які обійшли світ, в ООН є тільки два шляхи. Перший — негайно виключити росію з Ради з прав людини. Таку саму вимогу маємо спрямувати до Міжнародного Суду в Гаазі. Другий — саморозпуститися як організація, що остаточно втратила моральну, навіть не політичну, основу для своєї діяльності", — написав політик.

Як повідомляв портал, у Мінрегіоні розповіли, скільки будинків зруйнували окупанти. Попередню кількість зруйнованих жител назвали у Міністерстві з розвитку громад та територій. За словами міністра, для відновлення інфраструктури та відбудови населених пунктів на початковому етапі після перемоги потрібні десятки мільярдів доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини