Головна Новини Світ Великобританія Можуть досягати довжини двох метрів: у Темзі виявлені акули
commentss НОВИНИ Всі новини

Можуть досягати довжини двох метрів: у Темзі виявлені акули

Річка Темза знову є процвітаючою екосистемою

12 листопада 2021, 11:56
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені дізналися, що у Темзі (Великобританія) живуть акули. Про це повідомляє видання Bloobmerg, посилаючись на дані Лондонського зоологічного товариства.

Можуть досягати довжини двох метрів: у Темзі виявлені акули

Акула. Ілюстративне фото: Pixabay

Так, за інформацією дослідників, сьогодні річка є процвітаючою екосистемою, яка є домом для незліченної безлічі диких тварин.

Хоча в 1957 році деякі частини річки були оголошені "біологічно мертвими", нині у Темзі мешкає три види акул: супова, зірчаста куня та катран. Деякі види хижаків можуть зростати до двох метрів завдовжки і жити понад 50 років.

Крім того, у водах річки були виявлені інші тварини такі як: тюлені, морські ковзани та вугри. Поліпшилося і якість води з підвищенням концентрації розчиненого кисню, хоча також зростає рівень нітратів зі стічних вод.

Видання зазначає, що хоча Темза більше не "майже позбавлена життя", зміна клімату загрожує екосистемі та тваринам, які від неї залежать.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що в Канаді домашній вихованець "викрав" гольф-кар своїх господарів. Собака гуляв у дворі приватного будинку і заліз у транспортний засіб. Тварина ненароком натиснула на педаль акселератора і проїхала кілька метрів. Проїхати далі псові не дозволив припаркований поряд позашляховик.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що вчені зробили історичне відкриття. Астрономи знайшли неподалік нашої галактики чорну дірку. Об'єкт знаходиться в карликовій системі в сузір'ї, якому лише сто мільйонів років. Зазначається, що за космічними масштабами такий вік вважається немовлятським. До цього жоден такий об'єкт не був виявлений у настільки молодому скупченні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини