Головна Новини Світ Великобританія На головних олігархів Путіна чекають жорсткі санкції Британії у разі вторгнення Росії в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

На головних олігархів Путіна чекають жорсткі санкції Британії у разі вторгнення Росії в Україну

Велика Британія вживе заходів для посилення санкцій проти Росії

31 січня 2022, 12:44
Поділіться публікацією:

Законодавство, яке дозволить Британії вводити економічні санкції на банки, енергетичні компанії і "наближених до Кремля олігархів", уряд запровадить уже цього тижня. Таку заяву зробила міністр закордонних справ Ліз Трасс. Про це повідомляє The Guardian.

На головних олігархів Путіна чекають жорсткі санкції Британії у разі вторгнення Росії в Україну

Міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс - фото з відкритих джерел

Ця схема є останньою спробою Великобританії переконати президента Росії Володимира Путіна розпочати вторгнення в Україну, і була оголошена через кілька годин після того, як Британія заявила, що готова розгорнути більше сил в Естонії.

"Ми збираємося запроваджувати нове законодавство, щоб ми могли вражати цілі, включно з тими, хто є ключовим для Кремля та російського режиму. Вторгнення в Україну буде мати серйозні наслідки. І ми будемо націлюватися на російські фінансові установи, на енергетичні компанії, на олігархів, близьких до Кремля", – сказала Трасс у програмі Sunday Morning на ВВС.

Очікується, що і міністр закордонних справ, і прем’єр-міністр Борис Джонсон відвідають Київ на початку цього тижня.

Джерела в міністерстві закордонних справ заявили, що існуючий режим санкцій у Великобританії дозволяв Великій Британії націлюватися лише на тих, хто пов'язаний з дестабілізацією України; нове законодавство дозволить ширше орієнтуватися на "стратегічні інтереси" російської держави.

Будь-який закон, ймовірно, доведеться прискорити через парламент, оскільки близько 100 000 військових скупчуються в Росії та сусідній Білорусі, створюючи те, що Трасс назвала "реальною загрозою вторгнення".

Уряд звинувачують у тому, що він дозволив пов’язаним з Кремлем грошам легко протікати через лондонське Сіті, а в деяких випадках пов’язані з Росією особи робили пожертвування правлячій партії.

Аналітичний центр запропонував створити спільну робочу групу США та Великої Британії, щоб "посилити дії уряду Великобританії". На запитання про звіт аналітичного центру, Трасс сказала BBC: "Ми робимо більше. Ми запроваджуємо нове законодавство".

Як повідомляли раніше "Коментарі", Велика Британія почала відкликати співробітників посольства Великобританії в Україні через попередження про вторгнення Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини