Головна Новини Світ Великобританія Не більше 70 років: у Британії розпочали кампанію припинення монархічної форми правління
commentss НОВИНИ Всі новини

Не більше 70 років: у Британії розпочали кампанію припинення монархічної форми правління

Опитування показують, що серед британців зростають республіканські настрої

10 січня 2022, 18:00
Поділіться публікацією:

Британські республіканці заявили в понеділок, 10 січня, що розпочнуть кампанію за припинення монархії напередодні урочистостей з нагоди 70-річчя королеви Єлизавети на троні. Про це повідомляє Reuters.

Не більше 70 років: у Британії розпочали кампанію припинення монархічної форми правління

Королева Великобританії Єлизавета та прем'єр-міністр Борис Джонсон вітають гостей на прийомі Глобального інвестиційного саміту у Віндзорському замку - Reuters

95-річна Єлизавета, найстаріший правлячий монарх у світі, наступного місяця відзначить своє сьоме десятиліття правління.

Але антимонархічна група "Республіка" скористалася нагодою, щоб заявити, що розпочне кампанію "Не більше 70", щоб закликати покласти край цьому історичному інституту.

"Хоча голосна меншість захоче відсвяткувати сімдесят рік правління королеви, ми всі повинні почати дивитися в майбутнє. Перспектива короля Чарльза не є щасливою демократичною альтернативою. Настав час серйозно обговорити нашу конституцію, визнати, що Чарльз – не найкраще, що може запропонувати країна, і що як нація ми цілком спроможні обрати главу держави", — сказав Грем Сміт з "Республіки". 

Опитування показують, що більшість людей у ​​Британії підтримують монархію, а сама королева дуже популярна. Але її старшого сина і спадкоємця Чарльза не так підтримують, а опитування показують, що серед британців зростають республіканські настрої.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Меган Маркл та принц Гаррі дуже образилися на королеву через фото з дитиною. На столі королеви стояли рамки з фото покійного короля Георга VI та принцами Чарльзом, Вільямом та Філіпом. Спочатку поряд з ними був і кадр Гаррі із сім'єю, проте Єлизавета II попросила його прибрати перед своїм різдвяним вітанням. Пара нібито була засмучена відсутністю їхнього сімейного знімку на столі королеви Єлизавети II під час святкової трансляції різдвяної промови монарха у 2019 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини