Головна Новини Світ Великобританія Новим прем'єр-міністром Великобританії стала Ліз Трасс. Вона підтримує Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Новим прем'єр-міністром Великобританії стала Ліз Трасс. Вона підтримує Україну

Британці обрали нового прем'єр-міністра країни

5 вересня 2022, 14:39
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Кількамісячні перегони за перше місце в партії — і одну з найвпливовіших посад у світі — нарешті завершилася. Прем'єр-міністром Британії стала Ліз Трасс. Елізабет Трасс змінить Бориса Джонсона на цій посаді.

Новим прем'єр-міністром Великобританії стала Ліз Трасс. Вона підтримує Україну

Новим прем’єр-міністром Британії стала Ліз Трасс. Фото з відкритих джерел

Трасс стане четвертим прем'єр-міністром Консервативної партії після виборів 2015 року (попередніми були — крім Бориса Джонсона — Тереза ​​Мей і Девід Кемерон). Тоді країна зіткнулася з багатьма кризами, а зараз існує загроза рецесії, яку може спровокувати рекордно висока інфляція — у липні вона досягла 10,1%.

Після відставки Терези Мей, Ліз Трасс висловила готовність балотуватися на посаду голови Консервативної партії, але в підсумку підтримала Бориса Джонсона. Після формування уряду Джонсона, Трасс була призначена міністром міжнародної торгівлі. 15 вересня 2021 року Трасс припинила нагляд за міжнародною торгівлею та обійняла посаду міністра закордонних справ. 5 вересня стала прем’єр-міністром Британії.

Щодо України, то Ліз Трасс висловила однозначну позицію. В липні в інтерв'ю ВВС Трасс наголосила, що не буде залучати військові сили своєї країни у пряме протистояння проти РФ. Але разом з тим тодішня міністерка закордонних справ Великобританії додала, що робитиме усе для України — надсилатиме зброю, вводитиме санкції, залучатиме міжнародну підтримку.

Також, у липні Ліз Трасс заявила, що вона буде йти шляхом Бориса Джонсона та стане найбільшим другом України.

Під час дебатів на посаду прем'єр-міністра Ліз Трасс відповіла на питання про застосування ядерної зброї. Тоді британка відповіла, що вона готова це зробити. Такі слова Трасс стали прямою погрозою щодо використання ядерної зброї РФ в Україні.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв слова Пєскова. Прес-секретар РФ заявив, що незалежно від результатів виборів у Сполученому Королівстві, співпраця між країнами не буде розвиватись у позитивному напрямку.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини