Головна Новини Світ Великобританія Новий прем'єр Британії поговорив із Зеленським: що заявив про підтримку України
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий прем'єр Британії поговорив із Зеленським: що заявив про підтримку України

Британія і надалі залишатиметься надійним союзником України

6 липня 2024, 08:50
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з новим прем'єр-міністром Великобританії Кіром Стармером, який запевнив у незмінній підтримці України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це глава української держави повідомляв у себе в мережі Х.

Новий прем'єр Британії поговорив із Зеленським: що заявив про підтримку України

Кір Стармер. Фото: із відкритих джерел

"Радий провести телефонну розмову з сером Кіром Стармером у день призначення його новим прем'єр-міністром Великобританії. Привітав його з перемогою на виборах і побажав успішно реалізувати очікування, які британський народ пов'язує з новим урядом", – зазначив український лідер.

За словами Володимира Зеленського, Стармер запевнив, що підтримка України з боку Великобританії залишатиметься незмінно принциповою.

"Ми скоординували позиції перед самітом НАТО у Вашингтоні та іншими міжнародними заходами та обговорили продовження двосторонньої співпраці, зокрема підготовку безпрецедентної 100-річної угоди між Україною та Великобританією", – поінформував президент.

Зазначимо, Стармер офіційно став прем'єр-міністром Великобританії після аудієнції із королем Чарльзом III у Букінгемському палаці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Британії на дострокових парламентських виборах із розгромним рахунком перемогли лейбористи, набравши 410 місць із 690, вони тепер сформують одноосібну більшість. Консерватори визнали свою поразку та оголосили, що офіційно переходять в опозицію. При цьому лейбористи подякували їм за їхню роботу та оголосили, що готові до співпраці в ім'я інтересів Британії. Таку думку висловив політолог Віктор Таран.

При цьому він пояснив, чому консерватори зазнали нищівної поразки.

"По-перше, громадяни втомилися від більш ніж десятирічного правління консерваторів. 14 років – це забагато навіть для консервативної Британії. По-друге, це відбувається на хвилі економічної стагнації. За останній рік ціни суттєво зросли, а соціальні програми пробуксовуються. Є проблеми з новими робочими місцями. Не в останню чергу поразка пов'язана із подальшим розчаруванням виборців у Брекситі", — наголосив політолог.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини