Головна Новини Світ Великобританія Одна з дорогих картин в Лондонській галереї може бути підробкою
commentss НОВИНИ Всі новини

Одна з дорогих картин в Лондонській галереї може бути підробкою

Національна галерея купила картину за 2,5 млн фунтів стерлінгів

30 вересня 2021, 17:35
Поділіться публікацією:

Картини з Національної Лондонської галереї дали просканувати штучному інтелекту й комп'ютер показав дивні результати. Одну з картин, яку приписували кисті відомого художника Пітера Пауля Рубенса, штучний інтелект назвав не автентичною. Про це пише Громадське.

Одна з дорогих картин в Лондонській галереї може бути підробкою

Картина «Самсон і Даліла», яка висить в галереї Лондона, фото з відкритих джерел

Перевіряла картини Рубенса швейцарська компанія Art Recognition. Картину "Самсон і Даліла" нейромережа порівняла з 148 іншими картинами художника.

"Результати досить дивовижні. Ми повторили експерименти, щоб бути впевненими, що ми не помилилися, і результат завжди був однаковим. Кожен патч, кожен квадрат виглядали підробкою з імовірністю понад 90%", — розповіла доктор Карина Поповічі, вчена, яка проводила дослідження.

Штучний інтелект вже проаналізував 400 робіт. Компанія постійно співпрацює з університетом Тілбурга в Голландії.

А от картину "Осінній пейзаж з видом на замок Стен" нейромережа визнала такою, що належить художнику на 98%. Насправді мистецтвознавці давно вже сперечаються стосовно "Самсона і Даліли". Багато хто вважає, що це копія оригіналу, який зник ще в XVII столітті.

Адже там є видимі відмінності від манери зображення людських тіл Рубенсом та палітри, яку обирав художник.

Національна галерея купила картину за 2,5 млн фунтів стерлінгів, що еквівалентно сьогодні 6,6 млн фунтів стерлінгів. До речі, ця картина відрізняється від двох копій з оригіналу "Самсона і Даліли" своєю композицією.

Технологія штучного інтелекту аналізує різні особливості творчості художника, включаючи шаблони мазків. Поповічі пояснила, що "все, що не написано рукою художника, матиме від'ємну ймовірність". Технологія може дати точні результати навіть для художників, які значно змінили свій стиль у своїй кар'єрі, оскільки кожен художник має унікальний мазок.

Як повідомляв портал "Коментарі", картину популярного художника продали за 2,1 мільйона доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини