Головна Новини Світ Великобританія Офіс президента опублікував безпекову угоду з Британією: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіс президента опублікував безпекову угоду з Британією: подробиці

Безпекова угода між Києвом і Лондоном діятиме 10 років

12 січня 2024, 18:58
Поділіться публікацією:

Офіс президента України оприлюднив угоду про гарантії безпеки між Україною та Великою Британією, яку 12 січня підписали український президент Володимир Зеленський та британський прем'єр-міністр Ріші Сунак. Текст договору опубліковано на сайті Офісу президента, передає портал "Коментарі".

Офіс президента опублікував безпекову угоду з Британією: подробиці

Британія і Україна підписали угоду у сфері безпеки. Фото з відкритих джерел

Згідно з договором, Великобританія і Україна підписали безпекову угоду терміном на 10 років.

Як відзначають медіа, угода здебільшого формалізує допомогу, яку Британія уже надає Україні після початку російського вторгнення.

При цьому, відзначає преса, договір не містить жодних зобов'язань Лондона вступити у війну на боці України, якщо Росія здійснить повторний напад.

Зазначається, що у випадку нового нападу РФ Великобританія зобов'язується протягом 24 годин почати консультації щодо подальших дій, надати Україні різну військову допомогу та військову техніку, запровадити проти Росії санкції. Іншими словами, зауважують ЗМІ, зробити все те саме, що Британія вже зробила після 24 лютого 2022 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський підписав із прем'єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком угоду у сфері безпеки між Україною та Великобританією. Раніше офіційний Лондон анонсували, що прем'єр-міністр і президент Зеленський підпишуть історичну угоду між Великобританією та Україною про співпрацю у сфері безпеки. Країни "Великої сімки" домовилися надати Україні двосторонні гарантії безпеки на саміті НАТО у Вільнюсі минулого року. Великобританія є першою країною, яка уклала остаточну угоду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини