Головна Новини Світ Великобританія Окупанти боятимуться скрізь: у мережі показали, на що здатні британські ракети, які отримає Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти боятимуться скрізь: у мережі показали, на що здатні британські ракети, які отримає Київ

Однією з перешкод передачі ракет був пошук найефективнішої платформи для встановлення ракет на наземний транспорт.

27 квітня 2022, 17:05 comments2162
Поділіться публікацією:








У Лондоні запевняють, що рішення щодо постачання Україні британських ракет Brimstone вже ухвалено. Найближчим часом військовий вантаж із Великобританії прибуде до України, формально рахунок пішов на тижні. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє ВВС, цитуючи міністра із збройних сил Великобританії Джеймса Хіпі.

Окупанти боятимуться скрізь: у мережі показали, на що здатні британські ракети, які отримає Київ

Британські ракети Brimstone. Фото: з відкритих джерел

Ракети могли бути доставлені в Україну ще раніше, але одним із невирішених питань було те, що не вдавалося знайти найефективнішу платформу для встановлення ракет. Наразі це питання закрите і немає перешкод для постачання ракет Україні.

Зазначимо, на озброєнні армія Великобританії має ракети у двох видах — "земля-земля" і "повітря-земля". Дальність польоту ракети залежить від виду. Якщо ракета запускається з літака, вона спокійно може подолати 60 км. Якщо її запускають із землі, то дальність її польоту становить 10-12 км. Такі ракети ще називають "розумними", тому що вони оснащені спеціальною головкою, яка сама захоплює мету.

При цьому у Великій Британії проводять успішні випробування Brimstone Sea Spear на морських платформах.

Нагадаємо, вперше про передачу ракет Україні офіційний Лондон заявив 20 квітня, але тоді виникли технічні складнощі. Нині їх немає. Усі технічні моменти врегульовані.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Офісі президента знайшли своє пояснення, чому у прикордонних з Україною Курській, Воронезькій та Білгородській областях почали вибухати склади із боєприпасами, а також горіти резервуари з паливом. На Банковій нагадали, що є таке поняття, як карма.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини