Головна Новини Світ Великобританія Підполковник з Британії розповів про головну перевагу та назвав вразливості української армії
commentss НОВИНИ Всі новини

Підполковник з Британії розповів про головну перевагу та назвав вразливості української армії

Українці на фронті дуже вмотивовані, але вони потребують підтримки, каже Грант

9 серпня 2023, 20:55
Поділіться публікацією:

За  словами британського  підполковника  у відставці, екс-радника міністра оборони України Глена Гранта, існують  переваги і  також  вразливість Збройних Сил України.

Підполковник з Британії розповів про головну перевагу та назвав вразливості української армії

В Україні дуже мотивована армія (фото з відкритих джерел)

"Перевага в тому, що українська армія, напевно, найбільш розумна у світі. В неї дуже багато військових, які є професорами, фахівцями у IT-сфері. Всі ці люди зараз знаходяться на фронті, та ми знаємо, що рівень їхньої моралі дуже високий, вони дуже мотивовані", — висловивсь  ексвійськовий радник, що був  учасником брифінгу в приміщенні  медіацентру "Україна-Одеса", пише "УНІАН"

Колишній військовий  продовжив, що  ще більша  кількість жертв на  війні матиме  вплив на бойовий дух  громадян України,  так само  і недостатня потужна  підтримка зі сторони  українського та західних урядів.

"Якщо казати про найбільшу вразливість української армії, це те, що український уряд все ще не сприймає війну серйозно. Якби український уряд серйозно сприймав війну, то була б значна боротьба з корупцією, бо треба направляти гроші на боротьбу, а не у ремонт доріг, закладку парків тощо", — наголосив військовий з Британії. 

Грант  стверджує, що українські збройні сили та  саме суспільство  будуть вразливі доки не викоріниться  корупція,  позбудуться службовців  в системі, що надають підтримку   РФ, а  кошти не спрямують на передову.

"Зараз бачу, що уряд не до кінця розуміє, що програє боротьбу у цьому напрямку. Витрачає час на якість інші завдання, та цього часу не вистачає на боротьбу з Росією", – зауважив   британський підполковник.

Ще Грант визнав, що нема  допоки єдиної думки  в західних країн,   щоб надати  нашій країні саме  те, що їй потрібно. Як він каже, дещо  в цьому винні  посадовці Міністерства оборони України, які весь час "перестрибують" з  одного важливого завдання на інше. 

"Вони кажуть про танки, літаки, але необхідно пам’ятати, що саме піхота виграє війну — треба підтримувати піхоту належним обладнанням тощо. Думаю, що деякі генерали винуваті в тому, що не розуміють її важливість, бо думають старими підходами минулого століття", — підсумував   колишній радник міністра оборони.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Зеленського відповіли на критику про контрнаступ ЗСУ


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини