Головна Новини Світ Великобританія Почалися випробовування найкращого танка НАТО: це танк четвертого покоління
commentss НОВИНИ Всі новини

Почалися випробовування найкращого танка НАТО: це танк четвертого покоління

Велика Британія почала випробовування танка Challenger 3 у Німеччині. Компанія виробник RBSL називає його найкращим танком.

29 лютого 2024, 17:35 comments3358
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Компанія Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) оголосила про початок випробувань Challenger 3, новітнього танка британської армії. Якщо випробування пройдуть успішно, то танк четвертого покоління Challenger 3 надійде на озброєння Великої Британії у 2027 році.

Почалися випробовування найкращого танка НАТО: це танк четвертого покоління

Британський танк Challenger 3. Фото з відкритих джерел

Спільне підприємство німецької Rheinmetall і британської BAE Systems оголосило про розміщення першого тестового зразка танка Challenger 3 у Німеччині для початку процесу тестування. Випробування танка четвертого покоління триватимуть 18 місяців, а фінальною стане перевірка усієї системи наступного року.

Заступник керівника проєкту Challenger 3 в RBSL Нік Берчем заявив, що при проєктуванні танка зосереджено увагу на безпеці екіпажу, ефективності експлуатації та комфорті. Старший керівник Програми армійської бронетехніки Вілл Во звернув увагу на війну в Україні та вказав, що враховуючи цей досвід, особливу увагу при розробці Challenger 3 приділяли надійності танка. Сама ж компанія RBSL заявляє, що готова створити "найкращий танк у НАТО".

Очікується, що армія Великої Британії отримає свої перші Challenger 3 у 2027 році, а перша партія зі 140 танків надійде в експлуатацію до 2030 року.

Визначною особливістю Challenger 3 є його нова сконструйована вежа, оснащена 120-мм гладкоствольною гарматою L55A1 Rheinmetall, яка замінила нарізну гармату L30A1 нинішнього Challenger 2. Нове озброєння танка дозволить вести вогонь на ще вищій швидкості, що допоможе краще пробивати броню ворожої техніки, а також збільшить дальність польоту снаряда.

Що стосується оборонних можливостей, то танк отримає модульну броню нового покоління британського виробництва, а також систему активного захисту для захисту від протитанкової зброї. Удосконалення Challenger 3 будуть стосуватись двигуна, підвіски, нову систему вентиляції, а також військова техніка матиме останні системи прицілювання та електроніку, завдяки яким танк стане неодмінним елементом сучасного, цифрового поля бою. Не дивно, що RBSL заявляє, що це буде найкращий танк у силах НАТО.

До танків четвертого покоління крім британського Challenger 3 також належать корейський Тип 10 (взятий на озброєння у 2012 році), японський K2 Black Panther (2014), французький Leclerc XLR (2022), американський AbramsX (2022), німецький Panther KF51 (2022), турецький Altay (2023).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що британські дослідники оцінили тривалість війни в Україні за втратами танків з боку Росії.

Також "Коментарі" писали, що росіяни опублікували відео знищення першого танка Abrams. Українські військові відреагували.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини