Головна Новини Світ Великобританія Попереду планети всієї: Шотландія перша у світі випробує унікальну водневу систему опалення
commentss НОВИНИ Всі новини

Попереду планети всієї: Шотландія перша у світі випробує унікальну водневу систему опалення

Шотландці сподіваються, що зелений водень буде гідною заміною природного газу

1 грудня 2020, 15:40
Поділіться публікацією:

Регулюючий орган Великої Британії Ofgem оголосив, що в Шотландії почнуться перші у світі випробування зеленого водню для заміни природного газу для приготування їжі та опалення в 300 будинках. Шотландська газова компанія SGN оснастить будинку в Файфі безкоштовними системами водневого опалення і плитами / духовками, які будуть використовуватися протягом чотирьох років. Мета полягає в тому, щоб побачити, чи може безвуглецевий водень, отриманий з води та електрики за допомогою електролізу, допомогти Великій Британії в досягненні своїх цілей щодо вуглецю.

Попереду планети всієї: Шотландія перша у світі випробує унікальну водневу систему опалення

ФОТО: Журнал СОК

Ofgem виділив 18 мільйонів фунтів стерлінгів на фінансування проекту в рамках конкурсу інновацій, який використовувався для розробки нових зелених технологій та інфраструктури. Компанія також виділяє 12,7 мільйона фунтів стерлінгів на автономні випробування використання труб для природного газу для безпечного транспортування газоподібного водню на великі відстані.

Ера водню стає все ближче. Нещодавно Toyota представила друге покоління водневого двигуна Mirai. Однак багато з тих же обмежень, які застосовуються до екологічно чистого водню в транспортних засобах, в рівній мірі застосовні до систем опалення і приладів. Наприклад, водневий електроліз ефективний тільки на 80 відсотків, а це означає, що 20 відсотків електроенергії, яка використовується для його створення, марнується. Якби цю електрику замість цього використовувалося для живлення центрального опалення на базі теплового насоса, у багатьох випадках вона могла б бути більш рентабельною, ніж піч, що працює на водні.

Проте, потенційне використання зеленого водню в Великій Британії вважається важливим, тому що 85 відсотків будинків опалюються за допомогою газової печі. Водночас Велика Британія поставила мету звести всі викиди парникових газів до нуля до 2050 року.

Як повідомляло видання "Коментарі", автовиробники об'єднали зусилля для створення водневої вантажівки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини