Головна Новини Світ Великобританія Прем'єр Британії заявив, що уряд розробив шість кроків для посилення тиску на агресора
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр Британії заявив, що уряд розробив шість кроків для посилення тиску на агресора

Джонсон пропонує союзникам шість кроків для протидії агресору

6 березня 2022, 08:54
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон закликав інших лідерів 5 березня приєднатися до плану з шести пунктів у відповідь на вторгнення Росії в Україну, починаючи від гуманітарної підтримки і закінчуючи економічним тиском на Москву. Про це пише Reuters.

Прем'єр Британії заявив, що уряд розробив шість кроків для посилення тиску на агресора

Фото ілюстративне / Pixabay

Напередодні зустрічей з лідерами Канади, Нідерландів та Центральної Європи в Лондоні Джонсон заявив у суботу, 5 березня, що вторгнення президента Росії Володимира Путіна було провальним.

"Недостатньо висловити нашу підтримку міжнародному порядку, заснованому на правилах, — ми повинні захищати його від постійних спроб переписати правила за допомогою військової сили", — сказав Джонсон у заяві.

Він перерахував свої цілі, серед яких створення міжнародної гуманітарної коаліції для України, підтримка її самооборони та максимальний економічний тиск на Москву. Джонсон також закликав до дипломатичних шляхів деескалації із залученням уряду України, посиленням безпеки в європейсько-атлантичному просторі та припиненням російської діяльності в Україні.

Після зустрічі з прем’єр-міністрами Канади та Нідерландів у понеділок, 7 березня, Джонсон наступного дня зустрінеться з лідерами Чехії, Угорщини, Польщі та Словаччини – країн, де найбільший наплив біженців з України. Британія планує пришвидшити реалізувати санкції проти російських бізнесменів за допомогою нових правових заходів, які будуть направлені на розгляд до парламенту.

Як повідомляв портал, стало відомо, скільки українців вступили у тероборону за 10 днів війни. Заступник очільника оборонного міністерства Ганна Маляр оприлюднила дані, що 100 тисяч жителів нашої країни вступили в структури територіальної оборони від початку агресії Росії на українську територію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини