Принц Вільям сьогодні здійснив заради України таємну поїздку до Польщі

Запланований візит покликаний продемонструвати солідарність з військовими, які підтримують Україну. Це також посилає серйозний сигнал Росії на тому тижні, коли президент Китаю відвідав Кремль

Хоча члени королівської родини не можуть безпосередньо брати участь у політиці, їх "м’яка сила" має значний вплив, пишуть "Коментарі" розповідаючи про таємний візит до польських і британських військ біля кордону з Україною Принца Вільяма. Візит довелося тримати в таємниці з міркувань безпеки, поки старший член королівської родини не покине військову базу Жешув, яка розташована в 60 милях від кордону з Україною.

"Сьогодні вдень я поїхав до Польщі, щоб зустрітися з британськими та польськими військами, де я почув про їхню надзвичайну роботу на підтримку України. Моє звернення до них від імені всіх нас, дякую", - написав у себе на сторінці в Twitter Вільям.

Принц Уельський зустрівся з міністром оборони Польщі Маріушем Блащаком і військовослужбовцями територіальних сил оборони Польщі. Також мав розмову з британськими солдатами, дислокованими в цьому регіоні, і поцікавився їхнім досвідом роботи в Польщі та підтримки України. А ще - дізнатися про допомгу, яку вони надають Україні, високо оцінивши їхню "пристрасть" і "рішучість захищати наші спільні свободи".

Принц Вільям планує також відвідати ще Варшаву і центр розміщення, який допомагає українським сім'ям, що втекли від війни. Відображаючи гуманітарну відповідь країни, він писав про "надихаючу гуманність", яку пропонують поляки.

"Ви відкрили свої серця так само як і свої домівки", - сказав він.

До слова, місто Жешув стало логістичними воротами в Україну, куди надходить більшість західної зброї, перш ніж відправлятися через кордон в Україну. Мільярди фунтів зброї та боєприпасів пройшли через центр під керівництвом США з початку російського вторгнення.

Як писали "Коментарі", Володимир Зеленський 8 лютого 2023 відвідав Великобританію, де зустрівся з прем'єр-міністром Ріші Сунаком та українськими військовими. Це був перший візит до Сполученого Королівства після російського вторгнення в його країну.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Велика Британія виділить цьогоріч Україні 2,3 млрд фунтів.

Читайте також на сайті "Коментарі" - Франція та Британія домовляються про розробку високоточної зброї для захисту від Росії.