Головна Новини Світ Європа Франція та Британія домовляються про розробку високоточної зброї для захисту від Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція та Британія домовляються про розробку високоточної зброї для захисту від Росії

Лідери Франції та Великобританії обговорять механізми захисту громадян ЄС від російської агресії, а також піднімуть тему створення високоточної ударної зброї наступного покоління.

10 березня 2023, 12:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

10 березня президент Франції Еммануель Макрон та прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак проведуть спільну зустріч у Парижі. Очікується, що лідери країн погодять розробку зброї, яка має на меті захистити країни ЄС від російської агресії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на пресреліз уряду Великобританії.

Франція та Британія домовляються про розробку високоточної зброї для захисту від Росії

Лідер Франції та Великобританії. Фото з відкритих джерел

Лідери Франції та Сполученого Королівства планують зустрітись на британсько-французькому саміті, що запланований у Парижі. Переговори між країнами будуть зосереджені на спільних проблемах та шляхах їх вирішення, окрім того, буде піднято тему про захист європейського населення від агресії інших країн, зокрема російської Федерації.

"В рамках переговорів прем’єр Ріші Сунак та президент Еммануель Макрон домовляться про подальше посилення співпраці. Також обговорять спільну розробку високоточної ударної зброї наступного покоління, яка необхідна НАТО для захисту від зростальної загрози з боку Росії", — йдеться у повідомленні.

Також у заяві пресрелізі сказано, що окрім співпраці на рівні обох країн, очікується розмова про посилення та подальшу координацію військової допомоги для України, зокрема навчання українських морських піхотинців. Макрон та Сунак обговорять гарантії безпеки для України.

"Лідери країн обговорять роль, яку члени НАТО можуть відіграти в наданні Україні гарантій безпеки, необхідних для захисту в довгостроковій перспективі", — сказано у заяві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЄС полює на російські гроші: скільки вдалось заморозити.

Також "Коментарі" писали, що в Росії розповіли про майбутні відносини з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини