Головна Новини Світ Великобританія Про винищувачі Київ рано розмріявся: у Міноборони Британії зробили тривожну заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Про винищувачі Київ рано розмріявся: у Міноборони Британії зробили тривожну заяву

Глави Міноборони Британії Бен Уоллес упевнений, що жодна західна країна не зважиться на передачу Україні винищувачів у найближчі півроку.

18 лютого 2023, 13:08
Поділіться публікацією:

Про те, щоб зараз і навіть найближчим часом поставити Україні західні винищувачі не може бути й мови. Україна може отримати від Великобританії сучасні винищувачі Typhoon, але це буде лише після закінчення війни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву глави Міноборони Британії Бена Уоллеса в інтерв'ю "Spiegel".

Про винищувачі Київ рано розмріявся: у Міноборони Британії зробили тривожну заяву

Винищувачі. Фото: з відкритих джерел

Глава оборонного відомства Британії чітко дав зрозуміти, що найближчим часом ніхто на Заході не ухвалить рішення про постачання винищувачів Україні.

"Київ дуже конкретно запитує про бойову авіацію, це добре відомо. Ми дуже чітко сказали, що приступимо до навчання українських пілотів реактивних літаків тут, у Великій Британії, невдовзі спочатку на тренажерах. Але також зрозуміло, що питання про винищувачів, швидше за все, постане у середньостроковій перспективі", — заявив Уоллес.

Він пояснив, що навчання управлінню сучасними винищувачами потребує багато зусиль. Неможливо освоїти таку техніку за кілька місяців. На це потрібно кілька років, у тому числі "для одного літака потрібне близько 150 техніків на землі, оскільки системи дуже складні".

"Але жодна західна країна не хоче посилати своїх людей в Україну, принаймні доти, доки в Україні триває війна", — каже Уоллес.

При цьому глава Міноборони стверджує, що Україна може отримати сучасні винищувачі, але вже після того, як на її території закінчаться бойові дії.

"Швидких постачань винищувачів не буде, точно не на цьому етапі війни, і я впевнений, що не буде навіть через шість місяців. Мине багато часу, перш ніж хтось поставить винищувачі в Україну", — констатував Уоллес.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підсумки першого дня Мюнхенської конференції з безпеки: чи є надія, що поразка Росії стала ближчою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини