Головна Новини Світ Великобританія Пташиний грип: У Великобританії заріжуть понад 10 тисяч індичок
commentss НОВИНИ Всі новини

Пташиний грип: У Великобританії заріжуть понад 10 тисяч індичок

Країна прийняла "негайні заходи" для запобігання епідемії

29 листопада 2020, 15:54
Поділіться публікацією:

Уряд оголосив у неділю, що в Сполученому Королівстві буде вбито понад 10 000 індичок через спалах пташиного грипу, виявлений на фермі в Північному Йоркширі (північна Англія).

Пташиний грип: У Великобританії заріжуть понад 10 тисяч індичок

Птичий грипп: индейка

10 500 птахів на фермі будуть зарізані, щоб боротися з поширенням епідемії, яка не представляє великий ризик для здоров'я людей. Головний державний інспектор і ветеринарний лікар Великобританії Крістін Міддлмісс заявила, що були прийняті "негайні заходи" для запобігання поширенню спалаху, як тільки вона була виявлена в суботу.

Після спалахів в Росії й Казахстані цього літа епізоотія недавно поширилася на Західну Європу. Нідерланди, Ірландія, Данія і Бельгія особливо вражені вірусом, поширюваним перелітними птахами. Захворювання не вважається небезпечним для людини.

Захворіти на пташиний грип можливо: при контакті з інфікованими птахами (наприклад, на птахівницьких комплексах, птахофабриках, особистому подвір'ї й т. Д.); від посліду птахів через брудні руки й предмети. Він вперше був виявлений в 1878 році італійським ветеринаром. З відкриттям вірусної природи захворювання і встановлення того, що цей вірус, є вірусом грипу, захворювання отримало назву спочатку грип птахів, а потім і пташиний грип.

Раніше "Коментарі" писали, чим відрізняються 11 кращих вакцин від Covid-19. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), поки світ бореться з пандемією коронавірусу, 48 потенційних вакцин зараз проходять випробування на людях, але тільки 11 знаходяться на завершальній стадії. Кожен з 11 використовує інформаційну РНК, технологію інактивованих вірусів, вірусні вектори або рекомбінантні білки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виктория

2 грудня 2020, 10:28

Эффективные препараты при гриппе. Консультация специалиста. Заказывай в магазине https://dnsp.com.ua/. Быстрый ответ 067 314 86 95 viber.


Новини