Головна Новини Світ Великобританія Путін не зупиниться на Україні: західні політики висловились про ймовірні плани Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін не зупиниться на Україні: західні політики висловились про ймовірні плани Кремля

В Британії створюють центр боротьби з дезінформацією Кремля

20 лютого 2022, 09:55
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс говорить, що якщо Путін розв'яже війну з українцями, то він не зупиниться на цьому. Під загрозою тоді будуть й інші країни Європи. Про це пише Daily Mail.

Путін не зупиниться на Україні: західні політики висловились про ймовірні плани Кремля

Фото ілюстративне / Pixabay

Політикиня вкотре закликала країни світу об'єднуватися проти агресії Кремля, оскільки російські війська можуть продовжити просуватися на Захід та загрожувати країнами Балтії та Балканів. За словами Трасс, Путін намагається відновити кордони старого Радянського Союзу часів 1990-х чи раніше.

"Країни Балтії знаходяться під загрозою... Західні Балкани також. Все це Путін сказав публічно, що він хоче створити Велику Росію, що він хоче повернутися до тієї ситуації, яка була раніше, коли Росія контролювала величезні простори Східної Європи. Тому так важливо, щоб ми та наші союзники протистояли Путіну. Це може бути Україна, але яка країна тоді буде наступною? Нам потрібно зупинити Путіна, тому що він не зупиниться на Україні", — говорить Трасс.

Також Трасс розповіла, що вперше з часів холодної війни для протистояння пропаганді Кремля та дезінформації буде створено нову російсько-українську урядову інформаційну групу (GIC). Група займатиметься викриттям дезінформації та спростуванням фейків.

"З початку цього місяця було оприлюднено вже 40 російських неправдивих відомостей. Ми багато зробили, щоб спростувати це, тому ми розкрили змову про те, що росіяни намагалися встановити маріонетковий уряд у Києві, та операцію під фальшивим прапором, у якій стверджували, що українці напали, але це неправда. Ми спостерігали подвоєння активності дезінформації за останній тиждень, тому ми знаємо, що росіяни готуються", — пояснила вона.

Очільниця уряду додала, що європейці працюватимуть разом з союзниками, щоб запобігати поширенню фейків та дезінформації.

Як повідомляв портал "Коментарі", прем'єр Британії критично висловився щодо санкцій проти РФ та заявив, що їх недостатньо для стримування агресії РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини