Головна Новини Світ Великобританія Результати виборів у Британії: чому у Путіна має погіршитися настрій
commentss НОВИНИ Всі новини

Результати виборів у Британії: чому у Путіна має погіршитися настрій

На виборах у Британії перемагають лейбористи

5 липня 2024, 07:40 comments1796
Поділіться публікацією:

У Британії на дострокових виборах до нижньої палати парламенту, за даними екзит-полів, лейбористи перемагають із переконливою більшістю у 170 голосів. Новим прем'єром може стати сер Кір Стармер замість Ріші Сунака. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "BBC".

Результати виборів у Британії: чому у Путіна має погіршитися настрій

Голова Лейбористської партії Кір Стармер. Фото: з відкритих джерел

За даними екзит-полу BBC, ITV та Sky, консерватори, судячи з усього, матимуть у парламенті лише 131 депутата, що є найменшим показником у післявоєнній історії Великобританії.

Очікується, що ліберал-демократи посядуть третє місце із 61 депутатом.

Лідерами стануть представники Лейбористської партії, які матимуть у парламенті 410 членів.

За даними екзит-полу, Шотландська національна партія скоротиться до 10 депутатів, а Reform UK отримає 13 депутатів.

А "Партія зелених Англії та Уельсу", швидше за все, подвоїть кількість депутатів до 2. Plaid Cymru отримає 4 депутати. Інші, за прогнозами, отримають 19 місць.

Слід зазначити, що ліберал-демократи вважають такі результати виборів кращими за сторіччя. Таку думку озвучив лідер ліберал-демократів Ед Дейві, реагуючи на дані екзит-полу.

"Схоже, ми отримали більше місць, ніж на будь-яких загальних виборах за останні 100 років", — сказав він і додав, що попереду ще довгий шлях, але "я дуже пишаюся нашою партією".

Тим часом міністр праці та пенсій Консервативної партії Мел Страйд сказав BBC Radio 4, що це "дуже важкий момент" для консерваторів.

Голова Лейбористської партії Кір Стармер зробив першу офіційну заяву після оприлюднення екзит-полів парламентських виборів у Великій Британії, які дають йому високі шанси стати прем'єр-міністром.

"Люди тут і по всій країні висловилися, і вони готові до змін. Ви проголосували, тепер настав час для нас зробити це", — заявив Стармер, який раніше висловлювався за те, щоб підтримка України ні в якому разі не ослабла.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Британії зробили несподівану заяву про те, хто "спровокував" Путіна напасти на Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

5 липня 2024, 06:43

4,6 мільйонів грн з держбюджету виплатили нардепам на оренду житла в Києві у квітні-травні, Зате у переселенців 2000 забрали. Отже тварюки. Ще раз доказ того, що цим виблядкам перемога не потрібна, їх тільки гроші цікавить. З цими виблядками у влади перемоги ніколи, ніколи не буде, запам'ятате. А так, як у нас народ амебы, не протестують, не мочать тих тварюк, то ця сволочна влада до останнього буде у влади. Наша бандерівська влада це і є клятий ворог українського народу.


Новини