Головна Новини Світ Великобританія Самоізоляцію через COVID-19 у Британії скоротили до 5 повних днів: з чим це пов'язано
commentss НОВИНИ Всі новини

Самоізоляцію через COVID-19 у Британії скоротили до 5 повних днів: з чим це пов'язано

Нові дослідження у Великій Британії показують, що самоізоляцію хворих на COVID-19 потрібно скоротити

14 січня 2022, 14:00
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я Великобританії Саджід Джавід заявив, що період самоізоляції для людей, які заразилися Covid-19, скорочується до 5 календарних днів. У МОЗ вважають, що цей крок допоможе зменшити кадровий тиск у деяких секторах економіки, коли люди змушені перебувати вдома, а не працювати. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "BBC".

Самоізоляцію через COVID-19 у Британії скоротили до 5 повних днів: з чим це пов'язано

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

Саджид Джавід заявив, що період самоізоляції був спрямований на максимальну активність в економіці за "мінімізації ризику виходу людей з ізоляції". За його словами, дані Агентства безпеки охорони здоров'я Великобританії показали, що дві третини людей, які раніше були підтверджені COVID-19, вже не були заразними до п'ятого дня. Ці дані показують, що дві третини людей перестають бути заразними після п'яти днів ізоляції. Це безліч людей, які так ізолюються, підривають освіту, економіку та особисті свободи.

Міністр додав, що за другого негативного тесту люди зможуть вийти з ізоляції "на початку шостого дня".

"Ці два тести мають вирішальне значення для цих збалансованих та пропорційних планів, і я закликаю всіх скористатися можливостями, які ми створили під час тестів, щоб ми могли відновити свободи в країні, зберігаючи при цьому всіх у безпеці", — сказав Джавід.

Міністр охорони здоров'я також поінформував Палату громад, що про кінець пандемії поки що говорити передчасно і вірус ще досить довго наздоганятиме людство, але, якщо говорити про нову хвилю захворювання, то Великобританія поки непогано справляється. Медики фіксують зменшення нових кейсів захворювання у Лондоні та на сході Англії. В інших регіонах країни поки що ситуація є далекою від ідеальної.

Читайте також на порталі "Коментарі" — інфекціоніст розповів, кому вдасться уникнути зараження штамом "Омікрон".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини