Головна Новини Світ Великобританія Щеплені і захищені: королева Єлизавета II та її чоловік Філіп вакцинувалися від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Щеплені і захищені: королева Єлизавета II та її чоловік Філіп вакцинувалися від коронавірусу

Вакцинацію провели в домашній резиденції королівської сім'ї

9 січня 2021, 20:30
Поділіться публікацією:

9 січня стало відомо, що королева Великобританії Єлизавета II успішно пройшла вакцинацію від коронавірусу. Разом із нею щеплення від COVID-19 зробив її чоловік Філіп, герцог Единбурзький. Про подію повідомляє служба BBC із посиланням на Букінгемський палац.

Щеплені і захищені: королева Єлизавета II та її чоловік Філіп вакцинувалися від коронавірусу

Королевська пара успішно пройшла вакцинацію. Фото: Букінгемський палац

Вакцинацію провели в суботу, 8 січня. Препарат королівської подружжю вводив особистий лікар, що працює при Віндзорському замку — одній із резиденцій монаршої родини.

Незважаючи на те, що повідомлення про вакцинацію королеви із певних причин вважається порушенням протоколу, новину в Букінгемському палаці вирішили не приховувати. За словами джерела, Єлизавета II навпаки хоче відкритості, щоб уникнути будь-яких подальших спекуляцій на цій темі.

Втім, вакцинацію королеви та її чоловіка складно назвати порушенням, незважаючи на їхній високий статус. Одна з пріоритетних груп, які першими отримують доступ до вакцини від коронавірусу у Великобританії, — це люди у віці 80 років і старше. Як відомо, Єлизаветі II нині 94 роки, а її чоловік і зовсім скоро зустріне 100-літній ювілей.

Віндзорський замок Єлизавета і Філіп вибрали місцем для самоізоляції — щоб уникнути захворювання на коронавірус і подальших наслідків. Сюди вони прибули після перебування в резиденції на території Беркшира — там монарша пара зустрічала Різдво. Варто зауважити, що COVID-19 дійсно багато чого змінив. Звичною різдвяною традицією для королівської сім'ї є спільна урочиста вечеря в Сандрінгемі. Нині ж Єлизавета II обійшлася скромним і тихим святкуванням із чоловіком.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що королівську сім'ю Великобританії спіткала важка втрата — померла улюблена двоюрідна сестра Єлизавети II.

Також на порталі можна дізнатися, наскільки заразнішим є новий британський штам коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини