Головна Новини Світ Великобританія Сигнал від США отримано: ще один союзник України готовий суттєво збільшити допомогу
commentss НОВИНИ Всі новини

Сигнал від США отримано: ще один союзник України готовий суттєво збільшити допомогу

Велика Британія анонсувала виділення Україні найбільшого в історії пакета військової допомоги

23 квітня 2024, 07:40
Поділіться публікацією:

Великобританія оголосить про збільшення військової підтримки Україні на 500 млн. фунтів стерлінгів (617 млн. доларів). Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак, пише Reuters.

Сигнал від США отримано: ще один союзник України готовий суттєво збільшити допомогу

Ріші Сунак. Фото: з відкритих джерел

Глава уряду Великобританії заявить про важливе рішення під час візиту до Польщі у вівторок, 23 квітня.

Ріші Сунак також попередив, що Росія має бути розгромлена, щоб запобігти подальшому просуванню її військ до Європи.

"Захист України від жорстоких амбіцій Росії є життєво важливим для нашої безпеки та для всієї Європи. Якщо Путіну буде дозволено досягти успіху в цій агресивній війні, він не зупиниться на польському кордоні", — наголошується у заяві Сунака.

Прем'єр Британії зазначив, Збройні сили України продовжують хоробро боротися, але вони потребують нашої підтримки — і вони потребують її зараз. Сьогоднішній пакет допоможе забезпечити Україну всім необхідним для боротьби із Росією", — сказав він перед візитом.

Візит Ріші Сунака до Польщі є його першою міжнародною поїздкою за останні місяці. У ході візиту він зустрінеться із прем'єр-міністром Дональдом Туском.

Лондон також надішле те, що він назвав найбільшим в історії окремим пакетом обладнання, включаючи 60 катерів, понад 1600 ударних ракет і ракет протиповітряної оборони та майже 4 млн набоїв для стрілецької зброї.

Британія вже давно є активним помічником України і додаткове фінансування збільшить загальний обсяг військової допомоги Лондона на цей фінансовий рік до 3 млрд фунтів стерлінгів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи активізується Захід в підтримці України: яку роль відіграє позиція США. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини