Головна Новини Світ Великобританія Скільки Британія могла б воювати з Росією: журналісти The Telegraph порахували терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки Британія могла б воювати з Росією: журналісти The Telegraph порахували терміни

Збройні сили Великої Британії мають проблеми зі зброєю та боєприпасами і потребують додаткового фінансування

27 березня 2024, 20:55
Поділіться публікацією:

Військові Королівства Великої Британії потенційно могли б вести повномасштабну війну з агресором РФ не більше, як  два місяці. Британські солдати мають  потребу в зброї та боєприпасах. Про це  сказав  керівник  штабу оборони країни, генерал-лейтенант Роб Маговен.

Скільки Британія могла б воювати з Росією: журналісти The Telegraph порахували терміни

Скільки Британія могла б повоювати з РФ (фото з відкритих джерел)

В публікації  The Telegraph  зазначено про те, що екс-міністр оборони країни Марк Франсуа  говорив Маговену таке: "Британія не зможе воювати з армією Путіна довше ніж декілька місяців у повномасштабній стрілецькій війні, тому що у нас немає боєприпасів і запасів техніки для цього". І сам Маговен це визнає.

Ще начальник штабу  британської армії  наголосив, що в британських солдатів не вистачає ресурсів, які знадобились б у разі можливої війни. Звідси існування "оперативних  ризиків".

"Ми чітко дали зрозуміти, що сума грошей, яку ми витрачаємо на боєприпаси зараз... не відповідає — у всіх галузях — загрозам, з якими ми стикаємося", — підсумував  військовий  і закликає  країну виділяти більше коштів на розвиток протиповітряної ракетної оборони.

Втім, міністр оборони Грант Шаппс  зазначив, що будь-який такий конфлікт військові  Британії  вестимуть   тільки  спільно з союзниками з Північноатлантичного  альянсу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що чи можливий прорив у війні найближчим часомСитуація на фронті залишається дуже складною. Росіяни посилили штурми не лише на східному, а й на південному напрямку. За деякими даними, не залишають вони планів із захоплення Харкова. Зарубіжні аналітики у виданні Welt зазначають, що є багато ознак того, що війну в Україні можуть заморозити. 

Директор Міжнародного інституту політичної філософії, політичний аналітик Віктор Савінов упевнений, що однозначно варто очікувати на продовження війни. А як вона розвиватиметься – залежить від ресурсів протиборчих сторін.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини