Головна Новини Світ Великобританія Складні тижні: у Британії спрогнозували, чи відіб'є Україна наступ Росії на Харківщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Складні тижні: у Британії спрогнозували, чи відіб'є Україна наступ Росії на Харківщині

Росія використала вікно можливостей, заявив Грант Шаппс

19 травня 2024, 20:35
Поділіться публікацією:

Затримання  надходження  західної допомоги в Україну дало  РФ вікно можливостей для   реалізації  нового наступу на  Харківщині. Але Україна зможе його відбити.

Складні тижні: у Британії спрогнозували, чи відіб'є Україна наступ Росії на Харківщині

Грант Шаппс (фото з відкритих джерел)

Про це, відповідаючи на запитання  Sky News, зазначив британський міністр оборони  Грант Шаппс. Він висловив прогноз, що попереду на ЗСУ чекає "кілька складних тижнів".

Як стверджує  Шаппс, наступу російських загарбників  на Харківщині  могло б не бути. Він  став можливим з тої причини, що західні союзники затримали постачання військової допомоги  Україні.

"Очевидно, Конгрес США діяв повільно з цього питання. І це призвело до паузи, в якій, наприклад, Путін спробував зайти до Харкова", — зазначив Шаппс.

Ще він заявляє, що європейці  повинні активізуватись в питаннях оборони. Британський  посадовець  закликає  інші європейські країни взяти на себе зобов’язання витратити 2,5% валового внутрішнього продукту на оборонні потреби.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Великобританія відреагувала на ідею Макрона відправити війська в Україну. Міністр закордонних справ Девід Кемерон висловив застереження щодо ідеї президента Франції Еммануеля Макрона розглянути можливість відправлення військ НАТО до України у разі теоретичного прориву фронту російських сил чи запиту від офіційного Києва на допомогу військами. Свою думку топ-дипломат Британії озвучив в інтерв'ю "Sky News", перебуваючи з візитом в Україні.

На думку глави МЗС Британії, відправлення військ країн НАТО до України для боротьби з російськими силами буде "небезпечною ескалацією". Окремо глава британського МЗС зазначив, що Європа має "два варіанти майбутнього". В одному українські сили із західною зброєю здатні витіснити російських загарбників та забезпечити "справедливий світ".
 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини