Головна Новини Світ Великобританія Сунак дав обіцянку британцям щодо війни в Україні на 2023 рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Сунак дав обіцянку британцям щодо війни в Україні на 2023 рік

Ріші Сунак зазначив, що Британія продовжить і у 2023 році захищати свободу та демократію.

31 грудня 2022, 11:40 comments1265
Поділіться публікацією:

У своєму першому новорічному зверненні на посаді прем'єр-міністра Великобританії Ріші Сунак попередив співгромадян, що труднощі, з якими вони зіткнулися 2022-го, не зникнуть 2023 року, і пообіцяв продовжити підтримку України. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на The Times.

Сунак дав обіцянку британцям щодо війни в Україні на 2023 рік

Ріші Сунак. Фото: з відкритих джерел

"Лише ми оговталися від безпрецедентної глобальної пандемії, Росія розпочала варварське та незаконне вторгнення в Україну. Це мало глибокий економічний вплив по всьому світу, від якого не застрахована і Великобританія", — зазначив Сунак.

За його словами. британському уряду довелося ухвалити важкі, але справедливі рішення, щоб взяти під контроль запозичення та борг. І саме завдяки цим рішенням влада змогла допомогти найбільш вразливим верствам населення в умовах зростання вартості рахунків за енергоносії.

Лідер Великобританії зазначив, що за три місяці роботи його уряду було вжито заходів для підтримки системи охорони здоров'я, а також боротьби з нелегальною міграцією та зловживання системою надання притулку.

"Я не збираюся вдавати, що всі наші проблеми зникнуть. Але 2023 рік дасть нам можливість продемонструвати найкраще, що є у Британії, на світовій арені, продовжуючи стояти разом із нашими українськими друзями проти жорстокості Путіна та захищаючи свободу та демократію скрізь, де ми вважатимемо, що вони перебувають під загрозою", — наголосив Сунак.

У новорічному зверненні британський прем'єр також згадав майбутню коронацію Чарльза III, висловивши сподівання, що Великобританія "об'єднається з гордістю навколо всього, що робить цю країну величною".

Читайте також на порталі "Коментарі" — 2023 року у війні з РФ на Україну чекає переломний момент – чи продовжить агресор ракетний тероризм. Експерти озвучили свій прогноз у ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини