Головна Новини Світ Великобританія Сунак у Києві: Великобританія та Україна готуються підписати історичну угоду
commentss НОВИНИ Всі новини

Сунак у Києві: Великобританія та Україна готуються підписати історичну угоду

Також вже стало відомо, що Великобританія передасть Україні найбільшу в історії партію БПЛА

12 січня 2024, 14:55
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак прибув із офіційним візитом до Києва, щоб підписати "історичну угоду" з президентом України Володимиром Зеленським. Великобританія стане першою країною G7, яка пішла на такий крок. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві прем'єр-міністра Британії Ріші Сунака на офіційній сторінці у Twitter (Х).

Сунак у Києві: Великобританія та Україна готуються підписати історичну угоду

Ріші Сунак. Фото: із відкритих джерел

"Сьогодні прем'єр-міністр (Великобританії, Ріші Сунак — ред.) та президент (України, — ред.) Володимир Зеленський підпишуть історичну Угоду про безпеку між Великобританією та Україною, ясно даючи зрозуміти, що ми завжди підтримуватимемо захист України та її народу. Великобританія стане першою країною G7, яка зробила це", — йдеться у заяві.

Варто зазначити, що Великобританія також оголосила про найбільший пакет оборонної підтримки України з початку війни на суму 2,5 млрд фунтів стерлінгів.

"Це включає виробництво тисяч військових дронів, що дозволить продовжувати захищати українців і давати відсіч російським загарбникам", — уточнюють у прес-службі прем'єра.

Крім того, Лондон додатково профінансує "зміцнення енергетичної інфраструктури України від подальших атак Росії", а також виділить додаткові 18 млн. фунтів стерлінгів для доставки гуманітарної допомоги на лінію фронту в Україні.

"Від початку цього конфлікту британський народ підтримував Україну. Ця підтримка не ослабне", — констатують у заяві.

У свою чергу Україна просуватиме англійську мову в країні для стимулювання економічного зростання та дипломатичних зв'язків.

"Великобританія допоможе у цьому, надавши додаткове фінансування та ресурси для навчання англійської мови", — уточнюють у прес-службі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — куди розгортається дипломатичний фронт: які виклики потрібно подолати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини