Головна Новини Світ Великобританія Танки ще однієї країни виявилися непридатними для війни в Україні: що з ними не так
commentss НОВИНИ Всі новини

Танки ще однієї країни виявилися непридатними для війни в Україні: що з ними не так

Серед основних проблем Challegner 2 – недостатня мобільність та відсутність додаткового динамічного захисту

28 березня 2024, 20:59
Поділіться публікацією:

Танки  Challenger 2, які  військовим ЗСУ передали з  Британії, не  підходять  для реального протистояння в  російсько-українській війні. Про це  стверджує  оглядач Forbes Девід Акс.

Танки ще однієї країни виявилися непридатними для війни в Україні: що з ними не так

Танки Challenger 2 з Британії (фото із відкритих джерел)

За твердженням аналітика, британські  військові  мають  для використання виключно танки Challenger 2.  Машину  успішно використали під час війни в Іраку 2003-го року.  Проте для України Challenger 2 не підходить, зважаючи на  цілий ряд чинників.

Так,  Challegner 2 не  є мобільними, на них  немає додаткового динамічного захисту,  нарізна гармата танка потребує окремих боєприпасів.  При цьому, кількість переданих машин – дуже мала.

В британського танка стоїть двигун на 1200 к.с., що  недостатньо  для 71-тонної машини. Тому  танки  часто грузнуть в мʼяких ґрунтах  в Україні.  

 Стосовно бронювання, то його динамічний захист  розміщено  тільки на нижній лобовій деталі та на бортах корпусу.  Оскільки ці місця є вразливими під час бою.

Також  120-мм нарізна гармата L30  використовує особливі  боєприпаси, адже  інші західні  танки оснащені гладко ствольними  гарматами.  

Крім цього, згадувана гармата має ресурс на 500 пострілів,  це втричі менше, ніж в гармати L44, яка є на озброєнні  Leopard 2.


Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Жданов розповів, що західні танки потрапили в Україну без важливих деталей. Військовий блогер Олег Жданов заявив, що західні танки, зокрема Leopard, Challenger та Abrams, які були відправлені Україні не мали активної броні. Тому українці були змушені доукомплектовувати західну важку техніку самостійно. Полковник запасу ЗСУ зауважив, що західні партнери домовились відправляти в Україну свої танки без спеціального захисту.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини