Головна Новини Світ Великобританія У Британії хочуть ввести «Паспорт свободи», який розділить на касти хворих на коронавірус і здорових
commentss НОВИНИ Всі новини

У Британії хочуть ввести «Паспорт свободи», який розділить на касти хворих на коронавірус і здорових

Пропозиція влади викликала резонанс

23 грудня 2020, 15:42
Поділіться публікацією:

На Туманному Альбіоні намагаються винайти так званий "Паспорт свободи". Цей електронний "документ" дозволить британцям, які не інфіковані коронавірусною хворобою, відвідувати місця скупчення людей, такі як кафе і ресторани, навчальні заклади та бізнес-центри. Про нововведення повідомляє національний портал Daily Mail. За інформацією представників ЗМІ, уряд країни вже уклав угоду з двома IT-корпораціями для створення програми. Стало відомо і про принцип роботи системи — за допомогою програми користувачеві присвоюється особистий QR-код на його смартфоні, який прив'язаний до цифрового паспорта з даними користувача.

У Британії хочуть ввести «Паспорт свободи», який розділить на касти хворих на коронавірус і здорових

Також відомо, що у громадськості викликала резонанс дана ініціатива влади. Люди вважають, що це може створити систему "поділу на касти", тобто суспільство буде поділено на інфікованих і неінфікованих на коронавірус. Крім того, незрозуміло, як люди, які не мають гаджетів, зможуть довести, що вони офіційно не хворі на коронавірус.

Раніше "Коментарі" писали про те, що Україна поки не буде закривати кордони з Об'єднаним Королівством Великобританії. Про це повідомляє глава Міністерства інфраструктури України Владислав Криклій на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

Крім того, порталу стало відомо про те, що мутував британський різновид коронавірусу SARS-CoV-2 більш контагіозний для людей не старше 60 років. Водночас, за словами представників Центру громадського здоров'я, у вчених немає достовірної інформації про тяжкість перебігу захворювання, а також про те, який відсоток смертності новий коронавірусний штам може викликати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини