Головна Новини Світ Великобританія У Британії ісламісти планували вбити морозивом наслідного принца Джорджа: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Британії ісламісти планували вбити морозивом наслідного принца Джорджа: подробиці

Поліцейські розкрили план терористів отруїти все морозиво в популярному супермакреті в надії на те, що його прибдають члени королівської родини та дадуть принцу

19 лютого 2021, 17:56
Поділіться публікацією:

Чоловік, який перебуває під слідством в Великобританії, розповів про плани свого ісламського "брата" отруїти королівську сім'ю. Про це повідомляє Independent.

У Британії ісламісти планували вбити морозивом наслідного принца Джорджа: подробиці

Принца Джорджа планували отруїти. Фото: відкриті джерела

Сахайб Абу знаходиться під вартою і обвинувачується в підготовці теракту і покупці вогнепальної зброї. З ним "на контакт" вийшов поліцейський "під прикриттям", назвавшись торговцем зброєю. Все листування вони вели в закритому Telegram-чаті, після чого домовилися про зустріч в Лондоні.

Поліцейський з обвинувачуваним розмовляли 4 години, під час яких Абу розповів про те, що у нього є "брат", який збирається отруїти королівську сім'ю морозивом.

"План був амбіційним", — говорить офіцер, — "за його словами, отруту потрібно було підсипати в морозиво, що продається в найближчому супермаркеті, в якому купує продукти королівська сім'я".

За даними слідства, напад на принца Джорджа планував прихильник ІДІЛ Хуснаін Рашид.

"Вони підуть купувати морозиво і дадуть його сину, і він його з'їсть", — розповів про план операції Абу.

Сам Рашид, який готував замах, засуджений до 28 років в'язниці — мінімум, з продовженням до довічного терміну за ряд терористичних злочинів, в тому числі, підготовку терористичних актів і фінансування тероризму.

Сахайд Абу свою провину в підготовці терористичного акту заперечує і каже, що його звинувачують тільки через те, що він відправив своїм братам екстремістську пісню.

Раніше "Коментарі" повідомляли про затримання ісламістських терористів в Києві. Вони займалися оформленням підроблених паспортів України та Росії і чекали слушного моменту, щоб відправитися в Сирію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини