Головна Новини Світ Великобританія У Британії ув'язненим збираються безкоштовно роздавати марихуану: знаємо навіщо
commentss НОВИНИ Всі новини

У Британії ув'язненим збираються безкоштовно роздавати марихуану: знаємо навіщо

У Британії збираються боротися з насильством роздаючи марихуану

12 січня 2021, 12:55
Поділіться публікацією:

Насильство в тюрмах — проблема пенітенціарних закладів в усьому світі. Ув'язнені раз у раз вступають в сутички, затівають бійки, які, часом, закінчуються каліцтвами. Оригінальний спосіб розв'язання проблеми запропонували в Великобританії.

У Британії ув'язненим збираються безкоштовно роздавати марихуану: знаємо навіщо

Лист конопель/фото medicalnewstoday.com

Так, наркозалежним ув'язненим запропонували роздавати марихуану, причому не вимагаючи оплати за канабіс. Ініціатори припускають, що подібні дії допоможуть знизити рівень смертності від передозування, зменшити кількість випадків насильства в тюрмах і впоратися з опіоїдною залежністю серед правопорушників,

Якщо уряд дійсно докладає зусиль для боротьби з жорстокістю в тюрмах, то перш за все необхідно усунути її причини, вважає комісар поліції Північного Уельсу Арфон Джонс. Для цього потрібно виключити вживання дешевих синтетичних наркотиків і замінити їх на рослинний канабіс.

Представник поліції заявив, що ув'язнені, що мають наркозалежність, отримують метадон і бупренорфін або сильні анальгетики, такі як прегабалін і габапентіноіди, — всі вони викликають звикання і потенційно небезпечні. У своєму зверненні Джонс підкреслив, що канабіс куди менш шкідливий, ніж опіоїди, і його легальне поширення серед ув'язнених допомогло б знизити рівень корупції.

Згідно з офіційними даними тільки за останні п'ять років в Сполученому Королівстві звільнили понад 300 офіцерів за контрабанду заборонених речовин.

Надання ж безкоштовної марихуани допоможе вирішити безліч проблем, переконаний Джонс. Втім, він не є першопрохідцем в даному напрямку — вперше подібну ідею озвучив фармаколог Стефані Шарп ще у 2018 році.

Як повідомляв портал "Коментарі", вчені з'ясували, яку користь приносить куріння канабісу для організму. Хоча головна мета вчених і психологів полягала в дослідженні негативного впливу наркотику на організм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини