Головна Новини Світ Великобританія У Британії відповіли, в чиїх руках зараз доля України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Британії відповіли, в чиїх руках зараз доля України

Шаппс заявив, що доля України у 2024 році – в руках союзників

24 січня 2024, 13:27 comments8197
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", міністр оборони Великобританії Грант Шаппс у колонці для Politico заявив, що Росія збільшує витрати на війну, і західні союзники мають допомогти тому, щоб 2024-й став у хорошому сенсі визначальним для України та світу.

У Британії відповіли, в чиїх руках зараз доля України

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс. Фото: з відкритих джерел

"Путін вважає, що Захід можна вимотати. Він вірить, що у нас не вистачить стратегічного терпіння. А ми маємо довести, що він помиляється. У цей визначний "рік демократії" доля України – у руках Заходу. І ми не можемо її підвести" , — Написав британський міністр.

Шаппс зазначив, що Росія збільшує витрати на війну, і "їй байдуже, скільки ще людей вона покладе на фронті". У цьому контексті він нагадав, що Британія вживає конкретних заходів щодо допомоги Україні: прем'єр країни Ріші Сунак підписав з президентом Володимиром Зеленським угоду про безпеку, а також оголосив про ще 2,5 млрд фунтів на військову підтримку України.

"Меседж від нас не міг би бути чіткішим: Британія взялася за це з розрахунком на тривалу перспективу. Але у Контактній групі з оборони України я надсилаю колегам сигнал, що вони також мають діяти", – заявив глава Міноборони.

На його думку, Захід не має дозволити російському диктатору перемогти.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак підписали історичну Угоду у сфері безпеки між нашими країнами. Великобританія стала першою із "Великої сімки", хто зробив це після відповідних домовленостей саміту НАТО у Вільнюсі у липні-2023. І хоча ця Угода, яка, ймовірно, працюватиме до вступу України в НАТО, не містить зобов'язання Великобританії воювати на боці нашої країни, там є чимало пунктів, які допоможуть зміцнити нашу обороноздатність. Як оцінюєте цей документ, чому з'явився саме зараз? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

24 січня 2024, 14:08

Як це 140 мільйонів здатні вимотати золотий мільярд? Може тому, що юдейці розтягують по кишеням все, що надає золотий мільярд? Будете знати як з шахраями справу мати Україна довірилась і тепер гине.


Новини