Головна Новини Світ Великобританія У Британії визнали помилку, за яку сьогодні доводиться розплачуватися Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Британії визнали помилку, за яку сьогодні доводиться розплачуватися Україні

У Лондоні визнали, що непросте врегулювання 2014 року не змогло надати Україні тривалої безпеки

29 березня 2022, 07:27 comments1656
Поділіться публікацією:

Непросте врегулювання у 2014 році не стало надійною гарантією для України. Слабка реакція світу у 2014-му не дозволила отримати Україні надійного захисту. Тепер Путін просто повернувся до України, щоб отримати більше. Тому йому треба завадити виграти цю жахливу агресію. Світ не має права на повторення минулих помилок. Як передає видання "Коментарі", про це заявила міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс, пише "Reuters".

У Британії визнали помилку, за яку сьогодні доводиться розплачуватися Україні

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс. Фото: з відкритих джерел

Ліз Трасс зазначила, що завдання світової громадськості — допомогти Україні, відстоявши її на переговорах, які не повинні закінчитись продажем країни. Російський президент Путін не повинен досягти своїх ключових цілей, які він поставив собі ще перед вторгненням.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон розповів, Україні сьогодні доводиться платити дуже високу ціну за те, що Захід у минулому не зробив правильних висновків і дозволив Путіну сьогодні розв'язати справжнісіньку війну в Європі. Мета Путіна тепер не лише схід та Крим, як було у 2014-му році, а вся Україна. На такий крок російський президент зважився побачити слабку реакцію всього світу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповіли, чому сьогодні є ті країни, які вирішили зайняти нейтральну позицію та відмовитись від явної підтримки України у війні з Росією. Експерти вважають, що українським дипломатам потрібно активніше працювати з такими країнами-гігантами, як Китай, Індія та Туреччина, щоб вони все активніше підтримували Україну та посилювали тиск на Росію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення


Новини