Головна Новини Світ Великобританія У Британії зробили несподівану заяву про те, хто "спровокував" Путіна напасти на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У Британії зробили несподівану заяву про те, хто "спровокував" Путіна напасти на Україну

Ідеолог Brexit Найджел Фарадж упевнений, що країни Заходу дали Путіну привід розпочати повномасштабне вторгнення

22 червня 2024, 11:35 comments5991
Поділіться публікацією:

Лідер британської партії "Реформувати Сполучене Королівство", ідеолог "Брекситу" Найджел Фарадж заявив, що Захід спровокував напад Росії на Україну. Як передає портал "Коментарі", в інтерв'ю ВВС політику нагадали, що у 2014 році він назвав Путіна світовим лідером, яким він найбільше захоплюється.

У Британії зробили несподівану заяву про те, хто "спровокував" Путіна напасти на Україну

Найджел Фарадж. Фото: з відкритих джерел

"Я сказав, що не люблю його як людину, але захоплююсь ним як політичним оператором, тому що йому вдалося взяти під контроль управління Росією", — відповів Найджел Фарадж.

Також політика попросили прокоментувати його слова у лютому 2022 року, коли він назвав вторгнення Росії "наслідком розширення Європейського Союзу та НАТО".

Найджел Фарадж сказав, що з 1990-х років стверджував, що постійне розширення альянсів на схід дає Путіну "привід сказати російському народу, що вони знову прийдуть за нами і розпочнуть війну".

"Ми спровокували цю війну. Звичайно, це [Путін] винен", — додав він.

Міністр внутрішніх справ Великої Британії Джеймс Клеверлі вже відреагував на ці слова. Він заявив, що Фарадж "повторює мерзенне виправдання Путіна за жорстоке вторгнення в Україну".

Зазначимо, у схожому ключі також висловився колишній глава Білого дому та претендент на крісло президента США від Республіканської партії Дональд Трамп. Він заявив, що чинний президент США Джо Байден ніколи не мав обіцяти Україні членства в НАТО. Своїми обіцянками він фактично підставив Україну, давши привід Володимиру Путіну для розв'язання великої війни.

"Я вже 20 років чую, що якщо Україна піде в НАТО — це буде реальною проблемою для Росії. Я чув це довгий час. Я думаю, що саме тому ця війна почалася", — заявив Дональд Трамп.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини