Головна Новини Світ Великобританія У Британії зросла смертність від алкоголю: як пандемія вплинула на стан людей
commentss НОВИНИ Всі новини

У Британії зросла смертність від алкоголю: як пандемія вплинула на стан людей

Кількісте смертей від алкоголю зросла майже на 20%

7 грудня 2021, 19:12
Поділіться публікацією:

Торік у Великобританії відбулося рекордне зростання кількості смертей, спричинених зловживанням алкоголем, що, як стверджують чиновники з охорони здоров’я, пов’язано з ширшим соціальним впливом пандемії COVID-19. Про це повідомляє Reuters.

У Британії зросла смертність від алкоголю: як пандемія вплинула на стан людей

Пляшки з алкогольними напоями - Reuters

У 2020 році від причин, пов’язаних із вживанням алкоголю, померло близько 8974 людей, що на 18,6% більше, ніж у 2019 році, що є найбільшим зростанням з початку записів у 2001 році, повідомляє британський офіс національної статистики.

Попередні дані органів охорони здоров’я Англії показали зростання смертності від алкогольної хвороби печінки на 21% минулого року, коли через COVID-19 закрили паби. Це призвело до того, що багато людей, які сильно п’ють, споживали більше алкоголю вдома. 

У період з 2012 по 2019 роки рівень смертності від алкоголю у Сполученому Королівстві був стабільним, повідомляє УНН.

"Той факт, що показники смертності від причин, пов’язаних із вживанням алкоголю, зросли в 2020 році, свідчить про те, що збільшення шкоди від алкоголю стало більш широким через вплив пандемії", – заявила організація державного сектору Управління з питань покращення здоров’я.

За словами УНС, для визначення точних факторів, які спричинили збільшення смертності, знадобиться час.

Загальний обсяг проданого алкоголю у Великобританії в 2020 році трохи впав. Але опитування, проведене в березні 2021 року, показало зростання кількості людей, які зізналися, що вживали алкоголь, який, як вважають чиновники охорони здоров’я, небезпечний –кількість вжитого алкоголю еквівалентна п’яти пляшкам вина на тиждень для чоловіків або трьом з половиною для жінок.

Згідно з попередніми роками, чоловіки вдвічі частіше помирали від алкоголю, ніж жінки.

Захворювання печінки було найбільшою причиною смертей від алкоголю, на яке припадало 78% смертей, далі йдуть психічні та поведінкові розлади (12%) і "зовнішні причини", такі як випадкове отруєння (6%).

Рівень смертності як в Шотландії, так і в Північній Ірландії був приблизно на 50% вище, ніж в Англії чи Уельсі.

Як повідомляли раніше "Коментарі", відповідно до законопроекту  №5600, який 30 листопада ухвалили народні депутати, в Україні зросте вартість алкогольних напоїв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини