Головна Новини Світ Великобританія У Лондоні оголосили надзвичайний стан через Omicron
commentss НОВИНИ Всі новини

У Лондоні оголосили надзвичайний стан через Omicron

Рішенню про запровадження надзвичайного стану в Лондоні передував великий сплеск захворюваності на COVID-19

21 грудня 2021, 01:48
Поділіться публікацією:

Мер Лондона Садік Хан оголосив у столиці Великобританії надзвичайний стан. Рішення було прийнято у зв'язку зі зростанням кількості випадків захворювання на новий штам коронавірусної хвороби Omicron. Про це повідомляє Sky News. За словами Садіка Хана, рішенню про введення надзвичайного стану в Лондоні передував великий сплеск захворюваності на COVID-19.

У Лондоні оголосили надзвичайний стан через Omicron

Omicron - фото з відкритих джерел

“За останні 24 години ми мали найбільшу кількість нових випадків з початку пандемії – понад 26 000”, – сказав він.

Зараз Великобританія лідирує за кількістю нових випадків захворювання на COVID-19. Останній тиждень у країні щодня фіксують понад 80 тисяч заражень коронавірусу. Omicron виявлено вже у більш ніж 90 країнах світу. Можливих наслідків циркуляції та домінування нового штаму коронавірусної хвороби не виявлено, заявили в Міністерстві охорони здоров'я України.

Нагадаємо, штам коронавірус Omicron поширюється швидше, ніж штам Delta, і викликає інфекцію у людей, які вже були вакциновані або одужали від хвороби COVID-19. Таку заяву зробив голова Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) у понеділок, 20 грудня. Про це повідомляє Reuters. "Зараз є докази того, що Omicron поширюється набагато швидше, ніж варіант Delta. І більш імовірно, що люди, які вакциновані або одужали від COVID-19, можуть заразитися або повторно", — сказав генеральний директор ВООЗ Тедрос Адхан Гебрейєсус на брифінгу для журналістів, штаб-квартири, що відбувся в її новій будівлі.

Компанія Moderna заявила, що бустерна доза вакцини проти COVID-19 захищає від швидкого розповсюдження варіанта Omicron. Виробник вакцини сказав, що рішення зосередитись на поточній вакцині, мРНК-1273, частково було обумовлено тим, як швидко поширюється нещодавно відкритий штам.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини