Головна Новини Світ Великобританія У Лондоні відбулася коронація Чарльза ІІІ. Зеленський привітав монарха теж
commentss НОВИНИ Всі новини

У Лондоні відбулася коронація Чарльза ІІІ. Зеленський привітав монарха теж

Чарльз ІІІ офіційно став королем Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії

6 травня 2023, 20:50
Поділіться публікацією:

Король Чарльз III та королева Камілла приїхали у кареті на свою коронацію до Вестмінстерського абатства, пишуть "Коментарі"Церемонія відбувалась у Вестмінстерському Абатстві, після цього процесія вирушила до Букінгемського палацу.

У Лондоні відбулася коронація Чарльза ІІІ. Зеленський привітав монарха теж

У Лондоні відбулася коронація Чарльза ІІІ. Це перша коронація британського монарха за останні 70 років


З Букінгемського палацу, куди Чарльз та Камілли прибули напередодні, вони вирушили до Вестмінстерського абатства на кареті Diamond Jubilee, яка була створена 2012 року спеціально до діамантового ювілею правління королеви Єлизавети II. Кульмінацією церемонії став вихід короля з членами королівської родини на знаменитий балкон Букінгемського палацу.


Архієпископ Кентерберійський поклав 360-річну корону святого Едуарда на голову монарха, а потім проголосив: "Боже, бережи короля!" Від самого ранку люди збирались в центрі Лондона, щоб знайти найзручніше місце для спостереження за коронаційною процесією.


"Сьогодні глава уряду України та перша леді України представляють нашу державу у Сполученому Королівстві, де відбулась коронація Короля Чарльза III і Королеви Каміли. Від імені всього українського народу я вітаю Їх Величностей – справжніх друзів України – із цією історичною подією, яка починає нову епоху британської монархії. Бажаю Королю Чарльзу III довгих років успішного правління, а народу Сполученого Королівства – процвітання та спільних із нами перемог", — сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні.


За словами Зеленського, для нього було честю зустрітися особисто з Його Величністю в Лондоні, і памʼятає розмову, щиру емоцію до України й українців.


"І дякую за підтримку! Дякую всім британцям! Дякую кожному і кожній, хто допомагає захищати життя і свободу! ​Слава всім нашим воїнам, які зараз у бою! Слава нашому прекрасному народу!" — завершив український президент.


Після початку служби в абатстві монарх традиційно представлений народу, дав клятву, пройшов етапи помазання та інвеститури, таким чином і відбувається сходження на престол.


У Лондоні відбулася коронація Чарльза ІІІ. Зеленський привітав монарха теж - фото 2


Коронація — символічна подія, що формально підтверджує права монарха і стверджує його зобов'язання перед народом і, скажімо так, "мандат від Всевишнього". Основні елементи коронації не змінилися з 973 року, коли Cв. Дунстан (тоді — просто архієпископ Кентерберійський) коронував у Батському абатстві короля Англії Едгара Миролюбного. Це він вигадав основні елементи церемонії.


Як писали "Коментарі", Олена Зеленська напередодні прибула до Лондона на церемонію коронації Чарльза ІІІ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини