Головна Новини Світ Великобританія У лондонському соборі відспівали кішку - улюбленицю прихожан, яка жила в ньому 12 років
commentss НОВИНИ Всі новини

У лондонському соборі відспівали кішку - улюбленицю прихожан, яка жила в ньому 12 років

Тепер її прах покоїться в дерев'яній скриньці у маленькій могилі біля стіни собору

31 жовтня 2020, 00:20
Поділіться публікацією:








У Саутваркском соборі в Лондоні в середу, 28 жовтня, відслужили панахиду по кішці, яка протягом 12 років жила в храмі і була загальною улюбленицею. Про це повідомляє The Guardian.

У лондонському соборі відспівали кішку - улюбленицю прихожан, яка жила в ньому 12 років

Фото: Bridget Davey/SWNS.COM

Відомо, що кішка по кличці Доркінс Маніфікет (Doorkins Magnificat) у 2008 році оселилася в Саутваркском соборі в Лондоні і знайшла популярність, підкоривши серця духовенства, парафіян і туристів.

Частина парафіян і користувачів Інтернету були обурені фактом нехтування католицьких цінностей.

"Це жарт? Я дуже на це сподіваюся. В іншому випадку це було б вкрай нечутно до сімей загиблих і тим, хто їх обслуговує на Північно-Заході в рамках регіональних обмежень щодо коронавірусу", — написав у Twitter Філіп Норт, єпископ Бернлі.

Однак, один зі священиків собору Ендрю Нанн виправдав дії духовенства: "Вона потрапила сюди, вона прийшла до нас, і ми вітали її. Люди прийшли до висновку, що якщо ця маленька кішечка вітається тут, то, може бути, і нам теж будуть раді", — сказав Нанн.

Парафіяни і священники розповіли, що Доркінс любила спати поруч з теплою трубою під кам'яними сидіннями вівтаря, а також на подушці у дворі консисторії. Кожне Різдво вона спала на соломі вертепу в соборі.

Коли собор відвідала королева, Доркінс, мабуть, єдина, хто не оцінив події по заслугах — вона лише відкрила очі і знову заснула.

Незабаром після появи в соборі, кішка стала своєрідним символом храму — її зображували на листівках, чашках, магнітах і інших сувенірах поряд із зображенням собору.

Крім того, Доркінс мала власний аккаунт в Twitter з понад 6 000 передплатників.

Під час терористичної атаки на Лондонському мосту в червні 2017 року, коли собор був заблокований на кілька днів, її вигнали. Незабаром вона повернулася і більше не покидала стін храму. Але стан її здоров'я, можливо на тлі стресу, стало погіршуватися — з'явилися проблеми з нирками, вона почала втрачати слух і осліпла. Вона померла 30 вересня на руках у співробітника церкви Пола Тіммса.

Прощальну літургію, присвячену Доркінс, змогли відвідати не більше 30-ти осіб через карантинні обмеження, однак церемонія транслювалася онлайн.


Раніше "Коментарі" писали про те, що в Китаї народилися дитинчата у рідкісного золотого тигра.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини